Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

7 trucuri de la un consilier imobiliar şi un designer ca să-ţi vinzi casa mai repede

0
20 Oct 2020 09:47:21
Autor: Lovedeco.ro

Cu o investiţie de 1000 euro, poţi ridica preţul de vânzare pentru casă chiar şi cu 5000. Cum? Explică  un consilier imobiliar şi un designer de interior.

Dacă ai planuri de vânzare pentru casa ta, sunt câteva trucuri la care poţi apela ca să o dai mai repede şi cu un preţ puţin mai mare decât cel la care sperai. Nu-i nevoie de cine ştie ce investiţie, cu un buget minim te poţi ocupa de toate aspectele care îţi pot părea banale, însă cântăresc destul de mult în ochii potenţialilor cumpărători.

1. Aspectul contează

Chiar dacă ai un apartament sau o casă într-o zonă bună, ori poţi oferi alte avantaje, cum ar fi un loc de parcare, nu este suficient ca să-l vinzi repede şi la o sumă rezonabilă. Aşa că primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştii înainte să publici anunţul de vânzare pentru casă este că o locuinţă amenajată curat şi aerisit se va vinde întotdeauna mai repede decât una care necesită renovare. „Aspectul unei proprietăţi este foarte important în decizia de cumpărare sau închiriere”, explică Marcel Ionescu, consilier imobiliar la Impakt Imobiliare Elite.

În plus, „dacă arată mai bine apartamentul, în loc să generezi trei clienţi cu oferte, generezi şapte opţiuni şi astfel obţii un preţ mai bun”, adaugă Marcel.

2. Investeşte puţin ca să câştigi mai mult

„Pe piaţa noastră, aş spune că orice mică intervenţie aduce un plus de valoare şi va face apartamentul de vânzare mai atractiv într-o piaţă în care casele prost gândite şi urât mobilate domină”, confirmă designerul de interior Simona Ungurean.

Nu e nevoie să te apuci de renovare şi reamenajare şi să investeşti zeci de mii de euro, ci doar să pui la punct unele detalii. „De cele mai multe ori, o investiţie de 1.000 – 1.500 euro în amenajarea şi decorul unei locuinţe poate aduce în plus o valoare la vânzare cu până la 5.000 euro”, spune Marcel Ionescu. Cu un calcul simplu, îţi poţi da seama că merită chiar să apelezi la serviciile unui designer de interior pentru amenajarea unei case de vânzare.

3. Atenţie la pereţi

Dormitor cu pereţi vopsiţi în nuanţe neutre, amenajat de Atelier UnuPlusUnu într-un apartament de dat în chirie. Foto: Simion Sebastian

Iar dacă te grăbeşti să vinzi şi chiar nu ai nici o mie de euro de investit în aspect, atunci minimul pe care îl poţi face este să zugrăveşti. „Cred că zugrăvirea pereţilor într-o culoare neutră, precum alb sau crem, este ceva ce poate face oricine, fără costuri deosebite, şi ar avea un impact mare”, explică Simona Ungurean. Mai ales dacă unele camere sunt vopsite în culori dure, cum ar fi portocaliu sau albastru intens, spune designerul de interior.

„În plus, dacă spaţiul a mai fost folosit, rezugrăvirea va da un aer proaspăt şi va schimba mirosul în casă, ceea ce ar da o primă impresie pozitivă potenţialului cumpărător”, adaugă Simona.

Continuarea articolului, aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările