Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

8 feluri în care să foloseşti profilele decorative pentru o amenajare cu detalii în stil clasic

0
20 Jan 2021 08:20:01
Autor: SmartLiving.ro

Profile decorative: prezenţa lor se remarcă nu doar pe faţada clădirilor, dar mai ales în interior: pereţi marcaţi de profile paralelipipedice, tavane ornamentate cu rozete, muchii delimitate de baghete baroce şi tavane cu grinzi din lemn sau materiale ce imită lemnul. Le poţi avea şi într-o amenajare cu cost decent, iată cum.

Doi designeri de interior ne oferă câteva idei despre cum putem aborda stilul, fără să lăsăm portofelul să sufere:

1. Alege profile de pereţi din PVC

 
Te-ai îndrăgostit ce cel mai popular model de profile decorative, acela cu dreptunghiuri paralele în basorelief, de aceeaşi culoare cu jumătatea inferioară a peretelui? Designerul de interior Iulia Văculişteanu de la Designful crede că un mod eficient de a economisi şi de a realiza un proiect de succes este să te îndrepţi spre materiale mai ieftine. 
 
“Din fericire, în acest moment se găsesc diverse profile decorative cu preţuri accesibile (din PVC sau poliuretan sau polimer dur), care pot fi vopsite şi extrem de uşor de montat”, explică ea. 
 

2. Comandă o rozetă din polistiren

  Alegere necostisitoare, efect garantat
 
În spaţiile amenajate în stil clasic, tavanul poate fi decorat cu o rozetă sau un alt model central 3D. Iar dacă îi ataşezi şi un candelabru cu un look preţios în mijloc, efectul va fi spectaculos, completează designerul de interior Beatrice Marta de la Something we design. 
 
Vestea bună este că rozetele accesibile pot fi comandate aproape de la orice magazin de bricolaj. Cele din polistiren se încadrează bine pe tavan şi sunt foarte ieftine. 
 

3. Foloseşte poliuretan pentru grinzile decorative de tavan

  Grinzile decorative pot arăta bine chiar şi într-un apartament de oraş, dacă tavanul este suficient de înalt
 
Poţi folosi poliuretan pentru profile decorative sub forma unor grinzi de tavan, potrivite nu doar pentru cabanele de la munte, dar şi pentru mansarde sau apartamente cu tavane înalte în stil boho-chic sau chiar şi scandinav. 
Majoritatea vin deja vopsite în culoarea şi textura lemnului şi pot fi comandate de la magazine cunoscute. Cu siguranţă, vor fi mai accesibile decât o bucată de lemn masiv prelucrată. 
 

4. Rezumă-te la un brâu la jumătatea peretelui

 
Nu doar înlocuind materialul de bază poţi economisi, dar şi înlocuind modelul ce necesită o cantitate mai mare de materiale. Look-ul pereţilor împărţiţi cromatic la jumătate, pe orizontală, poate fi obţinut cu un brâu simplu ataşat de marginea primului nivel de vopsea, propune Beatrice Marta. În loc de dreptunghiuri paralele, te poţi rezuma la această soluţie care se poate dovedi nu doar creativă, dar şi estetică.
 
Continuarea articolului, aici
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările