Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Şefa sindicatului prostituatelor din Amsterdam, o româncă de 34 de ani: „Ne-am descurcat cu boli mai mari decât Covid-19“

14
7 Jul 2020 10:57:54
Autor: Adelina Mărăcine
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Prostituatele din Amsterdam sunt fericite pentru că au posibilitatea să câştige din nou bani, dar urmează reguli stricte în ceea ce priveşte contactul faţă în faţă, igiena şi verifică toţi clienţii dacă au simptome de Covid-19.

Cartierul Roşu din Amsterdam s-a redeschis după restricţiile impuse de coronavirus, dar prostituatele şi clienţii trebuie să respecte reguli stricte, relatează The Guardian.
 
Toate bordelurile din Olanda s-au închis începând cu mijlocul lunii martie şi urmau să rămână închise până în luna septembrie. Totuşi, pentru că au fost înregistrate puţine cazuri de Covid-19 în ultima vreme, s-a decis redeschiderea acestora.
 
Felicia Anna, o prostituată româncă în vârstă de 34 de ani, a spus că „se simte foarte bine” că s-a întors la muncă.
 
„În perioada carantinei, multe prostituate au avut probleme financiare, astfel că suntem fericite că putem lucra din nou”, a spus Anna, şefa sindicatului prostituatelor din Cartierul Roşu.
 

Românca a spus că femeilor le e teamă că vor avea mai puţini clienţi, având în vedere că majoritatea erau turişti şi Olanda încă interzice cetăţenilor din numeroase ţări să intre pe teritoriul ei, notează ştirileprotv.ro. 

„Sunt complet ocupată pentru miercuri“, a spus Foxxy, prostituată şi activistă în cadrul Centrului de Informare pentru Prostituţie din Amsterdam.

Deşi au luat mai puţine măsuri restrictive faţă de alte ţări, autorităţile olandeze au închis complet Cartierul Roşu, cu tot cu vitrinele din care prostituatele îşi atrăgeau clienţii.

Totuşi, prostituatele trebuie să fie foarte atente la interacţiunea cu clienţii.

„Înainte să fac o programare, trebuie să verific dacă clientul se simte bine, dacă are simptome sau dacă cineva apropiat are simptome”, a spus Foxxy.

Printre regulile impuse se numără şi evitarea contactului faţă în faţă, ceea ce înseamnă că nu vor putea să se sărute cu clienţii.

„După ce clientul pleacă din cameră, vom dezinfecta tot ce ar fi putut atinge, patul, chiuveta, toaleta, mânerele de la uşă, tot“, a spus Felicia Anna.

Cu toate acestea, românca a spus că prostituatele sunt oricum experte în igienă: „Ne-am descurcat deja cu boli mai mari decât corona“.

Olanda a legalizat prostituţia în anul 2000, iar în prezent sunt în jur de 7.000 de prostituate doar în Amsterdam. Toate prostituatele sunt înregistrate la Camera de Comerţ şi plătesc impozit pe venit.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Taranul Vasile
7.07.2020, 11:33:24

...platesc impozit pe venit...contribuie la pensie...au asigurare de sanatate si obligatii de control...nu au pesti dubiosi care sa le exploateze...pe cand si in tara BOR? Dar am uitat ca la noi nu exista prostitutie si nici SIDA nu se lipeste...

+5 (11 voturi)
gigione delaDJ
7.07.2020, 12:24:55

hai că i tare! Unde s prostituate nu putea fi şefă decît o româncă:)) Asta la 34 de ani a virat o spre cariera administrativă...a trecut la munca de birou...mai încasează o cotizaţie, mai taie o chitanţă:))

+9 (9 voturi)
Taranul Vasile
7.07.2020, 13:03:03

Nu e meserie din care poti iesi la pensie la 65 ani. Propun pensii speciale pentru prostituate. Cu categorie de risc si munca in tura de noapte.

+7 (11 voturi)
uoɹʇoɹɔıɯ
7.07.2020, 14:27:35

Comentariu considerat abuziv.

Bibi Loi
7.07.2020, 12:00:04

Un articol de interes general. Ar trebui totusi imbunatatit, sa se dea si lista cu tarifele si, daca e posibil, si poze ca sa stie barbatul despre ce e vorba.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (14)