Stil de viaţă

articolul urmator

Şi nu voiai să pleci…

4
24 Jun 2020 11:10:44
Bianca Dobrescu

Bomboane mentolate şi pufuleţi. Jocuri interminabile de table. Pierdeam de fiecare dată. Nici până astăzi nu mi-am luat revanşa. Întotdeauna miroseai a apă de gură şi eu credeam că aşa miroase bătrâneţea, pentru că ai mei nu aveau apă de gură din aia şi mi-era străin mirosul tău.

Am descoperit-o mai târziu şi nu am folosit-o pentru că-mi amintea de tine şi mă făcea cumva să mă simt vinovată că te-am crezut bătrân pe nedrept.

Mai ştii cum, o dată am venit pe la tine şi ne-am oprit la Florica să ne dea în boabe de porumb? Frumos viitor îmi mai inventa femeia aia!

Trăgeai mereu la Loto şi erai expert în pariuri. Sau aşa-mi păreai: AS. Eu citeam romane, tu citeai cum să faci combinaţii şi să dai lovitura în volume „săţioase” pe care le găseam de-a dreptul plicticoase. Camera ta de zi era dotată cu umbrelele tuturor. Îţi plăcea să le repari. A, şi să colecţionezi ziare, care nu ţin nimănui de urât.

Mi-ai dat cornată şi afinată, abia apucasem să-ţi povestesc c-am găsit coarne la noi. Că nu mai mâncasem niciodată şi că sunt un deliciu. Fructele mele preferate, parol. Şi atunci ai început să-mi povesteşti misterele pădurilor. Şi mi-ai zis de borşul ăla din zarzăre pe care nu l-am făcut încă.

Şi apoi ne-am mai jucat ce ne-am mai jucat, timpul a trecut. Şi încă-mi amintesc că nu voiai să pleci. Voiai să-mi mai spui de troscot şi de pătlagină. Şi un pic de soc. Şi nu voiai să pleci şi eu voiam să citesc Fahrenheit supărată că m-ai bătut la table şi că obosiseşi să câştigi şi eu să dau cu zarul. Şi până la urmă ai plecat.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.06.2020, 12:18:03

Comentariu considerat abuziv.

Alexandru Bublic
24.06.2020, 17:23:39

E scris adanc...

Iulian Arion
24.06.2020, 20:08:22

Bianca, Adauga intriga. Cine e protagonistul si cine e antagonistul. Prezinta-i prin actiuni. Mentine interesul cu evenimente neprevazute. Ceea ce prezinti la inceput, trebuie sa reapara la sfarsit, pentru a da sens operei. Hai ca poti! Succes!

Antigua Ganja
24.06.2020, 20:38:54

Cand te adresezi cuiva care nu mai e, automat ai reteta pentru a umple ochii de lacrimi unor cititori mai sensibili... Dar totusi cand opera de arta se incheie fara ca cititorul sa inteleaga ce s-a intamplat... Scuze eu nu pot fi asa bland ca dl Arion, consider ca daca tii neaparat sa scrii la ziar, ar trebui sa ai niste notiuni... Eu nu pot decat sa completez ce-a zis primul comentator: adanc dar scurt..

Modifică Setările