Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ţările în care poţi fi condamnat la moarte dacă eşti gay. Harta homosexualităţii în lume

14
30 Jul 2020 08:48:07
Autor: Click! pentru femei
În unele ţări sunt legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în altele persoanele gay sunt condamnate la moarte FOTO Shutterstock
În unele ţări sunt legalizate căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în altele persoanele gay sunt condamnate la moarte FOTO Shutterstock

În ultimii ani, tot mai multe ţări din lume au oferit drepturi egale cetăţenilor lor, fără a mai face discriminări în funcţie de orientarea sexuală. Totuşi, la 30 de ani de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a scos homosexualitatea de pe lista bolilor, există în lume numeroase state în care a fi gay este o infracţiune pedespsită cu ani grei de închsoare sau chiar cu moartea.

În fiecare an, Asociaţia ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), o organizaţie a comunităţii LGBTQ realizează o hartă care arată modul în care sunt trataţi homosexualii, lesbienele, transsexualii, bisexualii şi intersexuali în fiecare ţară a lumii.

De la statele unde s-au legalizat căsătoriile între persone de acelaşi sex şi chiar sunt permise adopţiile pentru cuplurile gay, la cazurile extreme în care se aplică pedeapsa capitală, ultima hartă realizată de ILGA, la finalul anului 2019 (şi actualizată în 2020), arată situaţia comunităţii LGBTQ ((lesbian, gay, bisexual, transsexual şi intersexual) în lume.

În contextul în care în ultimii ani tot mai multe personalităţi din diverse domenii – politică, diplomaţie, actorie, muzică, modă, sport - şi-au dezvăluit orientarea sexuală gay - jurisdicţia din multe state ale lumii s-a schimbat. Persoanele gay au câştigat drepturi egale cu ale celorlalţi cetăţeni, inclusiv dreptul la căsătorie sau la adopţie.

Totuşi, homosexualitatea intră încă sub incidenţa legii în unele ţări, iar cei care îşi declară aici orientarea sexuală sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă sau chiar la pedeapsa capitală.

Află aici care sunt statele în care poţi muri dacă eşti gay, care sunt ţările în care sunt permise căsătoria şi adopţia pentru persoane de acelaşi sex dar şi cum a fost abrogat în România celebrul articol 200 care incrimina homosexualitatea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Mihai Tarnopol
30.07.2020, 09:00:26

Dragutza poza. Totusi, cand mai faceti propaganda pentru Lgbt, puneti macar niste poze cu saruturi frantuzesti, eventual niste clipuri erotice. Pai nu e homosexualismul o stare normala? Doar nu vrem sa-i discriminam pe gay, publicand doar poze cu saruturi dintre un barbat si o femeie (yuuuck!), nu?

+3 (17 voturi)
Ludwig
30.07.2020, 10:22:40

Multe personalitati ale lumii au fost LGBT, in antichitate era ceva normal. Ceaikovski, Oscar Wilde, Rudolf Nureev, Martina Navratinova, Judy Foster, Sviatoslav Richter etc.. Nu am inteles niciodata de ce un om este atacat pentru orientarea sa sexuala. In fond cele mai multe cazuri de violuri si de pedofiliei sunt la heterosexuali.

-2 (20 voturi)
Mihai ANTI PSD
30.07.2020, 10:13:31

Harta evului mediu

-2 (12 voturi)
Ludwig
30.07.2020, 10:23:20

Sunt numai tari primitive gen sudan, nigeria, arabia saudita, yemen..

+2 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
30.07.2020, 10:30:03

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările