Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

A fost arestată la 93 de ani, deşi n-a comis nicio infracţiune toată viaţa: cine a „comandat“ ampla operaţiune

1
26 Jun 2019 19:07:28
Autor: Lizeta Oprea

O femeie de 93 de ani şi-a dorit să fie arestată de poliţie, ca experienţă pe care nu a reuşit să o trăiască până acum. Autorităţile au dat dovadă de mare deschidere şi au organizat o „amplă operaţiune“.

Josie Birds, o femeie în vârstă de 93 de ani care nu a comis nicio infracţiune toată viaţa, a fost arestată într-o amplă operaţiune a poliţiei din Manchester.

Într-un mesaj postat pe Twitter, nepoata acesteia, Pam Smith, a mulţuit oamenilor legii pentru „gestul lor“, care fusese de fapt răspunsul la o ultimă dorinţă a bătrânei, scrie The Guardian.

„Mulţumiri poliţiei pentru că «a arestat-o» pe bunica Josie astăzi. Are 93 de ani şi starea sa de sănătate e precară. Voia să fie arestată până nu e prea târziu. Are inima de aur şi s-a bucurat că i-aţi îndeplinit dorinţa“, a scris ea pe reţeaua de socializare.

„Nu se simte foarte bine şi voia să i se întâmple cât timp mai are energia să se bucure. A fost o persoană bună toată viaţa şi şi-a dorit o experienţă pe care să şi-o amintească mereu“, a mai spus nepoata.

În replică, un reprezentant al poliţiei a răspuns: „Mă bucur că ofiţerii noştri au putut ajuta. Se pare că a beneficiat de experienţa completă. Cu această ocazie şi pentru o perioadă scurtă de timp, am reuşit să îndeplinim dorinţa unei doamne în vârstă“.

„Vrem ca oamneii să se simtă liniştiţi în prezenţa noastră şi să se apropie de oricare dintre ofiţerii noştri când ne văd afară. Suntem bucuroşi să vedem că am reuşit să facem o femeie în vârstă să zâmbească şi să bifeze încă un lucru de pe lista cu dorinţe“, au spus autorităţile.

Nu este primul gest de acest gen din partea autorităţilor. În martie, Anne Brokenbrow, în vârstă de 104 de ani, şi-a dorit să fie arestată de poliţiştii din Bristol.

„Am avut parte de o zi minunată, a fost interesant. Nimic de genul ăsta nu mi s-a întâmplat până acum. Au pus cătuşele, a fost exact cum mi-am imaginat“, a spus femeia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Baros Yon
27.06.2019, 00:45:16

Aveam numai 86 de ani când am fost arestat pentru crimă premeditată. Acum ca am inbatrinit si nu am mai omorit pe nimeni de 5 ani ma consider un om curat ca lacrima, cel putin asa sper eu.