Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO A fugit de regimul Ceauşescu şi i-a cucerit pe francezi cu mâncarea sa. Povestea româncei care deţine restaurantul Ibrik din Paris

2
2 Dec 2020 09:45:26
Autor: Click! pentru femei
Ecaterina Paraschiv a fugit din România cu părinţii ei, în timpul regimului comunist
Ecaterina Paraschiv a fugit din România cu părinţii ei, în timpul regimului comunist

Să te afirmi în Franţa, patria gastronomiei, iar restaurantul tău să fie numit „unul dintre localurile momentului“ în Paris este o reuşită. Ecaterina Paraschiv, antreprenor şi proprietar al Ibrik Kitchen, a reuşit acest lucru, iar prestigiosul cotidian „Le Figaro“ a scris recent povestea fabuloasă a româncei care a fugit de comunism şi a ajuns chef şi femeie de afaceri în Paris.

Ibrik Kitchen a fost deschis în decembrie 1918 şi a devenit rapid una dintre senzaţiile Parisului în materie de gastronomie, iar restaurantul a fost numit unul dintre „localurile momentului“ de vogue.fr. Localul promovează bucătăria balcanică şi reinterpretează multe dintre mâncărurile româneşti clasice. „Situat pe strada Mulhouse din Paris, Ibrik Kitchen pune la dispoziţie preparate de origine balcanică, printre care sarmale de porc cu mămăligă cremoasă, gulaş de pui şi păstrăv la grătar. O bucătărie exotică şi foarte reuşită“, scria vogue.fr.

Din echipă au făcut parte, o perioadă, doi chefi români, Bogdan Alexandrescu ( chef Dexter) şi Ovidiu Malişevschi, primul dintre ei finalist la prima ediţie a „Masterchef România“, al doilea fost participant la „Chefi la Cuţite“. Deşi proprietar, Ecaterina Paraschiv lucra cot la cot cu ei în bucătărie.

Românca în vârstă de 39 de ani are o poveste fabuloasă: a fugit, împerună cu părinţii săi, din România, în timpul regimului comunist, a crescut în Franţa, a fost avocat, dar a lăsat totul pentru pasiunea sa: gastronomia. Micii, sarmalele, icrele de fasole, chiftelele, pastrama, coastele, salata de ardei copţi, murăturile şi papanaşii sunt acum şi preferatele francezilor, iar „Le Figaro“ notează că românca este „unul dintre acei oameni care te fac să vrei să te apuci de afaceri“.

Citeşte aici povestea incredibilă a româncei Ecaterina Paraschiv, află cum a ajuns în stradă, la 6 ani, după ce tatăl său a fugit din România, şi vezi o galerie foto cu mâncărurile ei savuroase.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Shenghen Alikianos
2.12.2020, 09:54:38

Brava. Felicitări.

+1 (1 vot)
v q
2.12.2020, 10:16:23

Probabil ca restaurantul s-a deschis in decembrie 2018 nu 1918, cum se precizeaza in deschiderea articolului

+1 (1 vot)
Modifică Setările