Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live: „Calvarul de la marginea satului” – despre violenţa domestică în familia românească

0
23 Mar 2018 12:01:01
Autor: Lizeta Oprea
Dosar România, despre  poveste halucinantă despre calvarul unei femei care trăieşte, fiecare 
moment al vieţii sale, cu spaima şi ameninţarea unei nenorociri.
Dosar România, despre poveste halucinantă despre calvarul unei femei care trăieşte, fiecare moment al vieţii sale, cu spaima şi ameninţarea unei nenorociri.

La fiecare minut, o româncă este abuzată, umilită sau bătută de soţ sau partener. Peste 1000 de femei au fost omorâte de soţ sau partener, în ultimii şapte ani.  Astăzi, de la ora 13.00, vom vorbi cu jurnaliştii TVR, Răzvan Butaru şi Cătălin Apostol despre poveştile halucinante ale femeilor care trec printr-un asemenea calvar. .

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 

 În România, în fiecare an, aproape o jumătate de milion de persoane sunt victime ale violenţei în familie, peste 90% fiind femei. Asta înseamnă că la fiecare minut, o româncă este abuzată, umilită sau bătută de soţul sau partenerul său. În ultimii şapte ani, peste o mie de femei au fost omorâte de soţii sau partenerii lor. Sunt statistici oficiale care îngroapă un subiect tabu. Cifre seci care dezvăluie o Românie barbară în care familia s-a degradat tot mai mult.

Cum şi cine ar putea vindeca rănile ascunse sub statistici, aflăm de la autorul reportajului Calvarul de la marginea satului, Catalin Apostol, difuzat în cadrul emsiunii Dosar Romania, sâmbătă, 24 martie, ora 21.00, la TVR 1 şi Răzvan Butaru, autorul acestui proiect.

Calvarul de la marginea satului, care ne dezvăluie una dintre sutele de mii de drame neştiute pe care, de frică sau de ruşine, în cele mai multe cazuri, victimele refuză să le mărturisească.

Satul Cândeşti, comuna Dumbrăveni. Un loc ascuns printre dealurile înţesate cu viţă de vie ale Vrancei, la vreo 20 de kilometri de Focşani. Undeva, la marginea satului, într-o cocioabă cu zidurile din carton, trăieşte, ascunsă de lume, o mamă cu cei zece copii ai săi, victimă a violenţei domestice.

E o poveste halucinantă despre calvarul unei femei care trăieşte, fiecare moment al vieţii sale, cu spaima şi ameninţarea unei nenorociri.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările