Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live: Poveştile de iubire ale cuplurilor celebre din România

0
14 Feb 2018 12:52:16
Autor: Lizeta Oprea
Mihai Eminescu şi Veronica Micle
Mihai Eminescu şi Veronica Micle

Carol I şi Elisabeta, Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Ionel Brătianu şi Elisa Ştirbey sau Octavian şi Veturia Goga, toate aceste cupluri au o poveste de iubire intensă ce merită cunoscută. Doctor în Istorie din 2012, Anista Sterea ne povesteşte despre cuplurile celebre ale României.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul live

 

La sfârşit de secol XIX şi începutul secolului XX, căsătoriile aranjate de familie încă se practicau, ceea ce ducea de multe ori la adevărate triunghiuri amoroase. Poveştile de iubire în cadrul sau în afara căsătoriei existau şi erau de cele mai multe ori cunoscute de toată lumea.

Iubirea a inspirat, ca peste tot, poeţi, scriitori sau compozitori români, dar poveştile nu au avut întotdeauna final fericit. Poetul Vasile Alecsandri a iubit-o pe Elena Negri, sora bunului său prieten Costache Negri, dar povestea a avut un final tragic. Ciprian Porumbescu şi Berta Gorgon au fost despărţiţi din cauza religiilor diferite de care aparţineau, iar povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle este deja cunoscută.

Toate aceste cupluri însă, cu poveşti fericite sau nu, au luptat pentru iubirea lor. Multe au reuşit să spargă bariere şi prejudecăţi foarte puternice în acele vremuri.

Vă invităm să reconstituim aceste poveşti de iubire şi să descifrăm destinele unora din cele mai celebre cupluri din istoria noastră, de la ora 14, la Adevărul Live.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările