Alimente ieftine şi sănătoase care îşi păstrează valabilitatea timp de câţiva ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orezul, anumite brânzeturi sau ovăzut sunt alimente care îşi păstrează valabilitatea câţiva ani. Termenul este considerat a fi valid doar în condiţiile în care produsul este depozitat în condiţii optime.

Dacă nu te-ai gândit anterior la modul în care vei construi o sursă de hrană pentru o situaţie de urgenţă, probabil noul coronavirus te-a determinat să iei în considerare acest lucru. Toate alimentele de mai jos se pot consuma în decurs de câţiva ani de la data la care au fost achiziţionate, dacă sunt depozitate corespunzător.

Alimente ieftine şi sănătoase care îşi păstrează valabilitatea câţiva ani:

Ovăz

Această cereală, cunoscută mai ales ca ingredient pentru un micu dejun sănătos, poate dura până la 30 de ani. Depozitaţi ovăzul în recipiente etanş, într-un loc rece, întunecat şi uscat. Pentru a maximiza valabilitatea, aşezaţi lângă acesta produse de absorbire a umidităţii.

Anumite brânzeturi

Brânza maturată poate avea o valabilitate de la 10 luni la câţiva ani. De exemplu, perioada de valabilitate pentru parmezan este de până la 5 ani, iar cea a cheddarului este de până la 10 ani. Nu uitaţi să verificaţi eticheta pentru a afla cele mai bune condiţii de depozitare.

Orez alb

Orezul alb are o durată de valabilitate de 25 până la 30 de ani atunci când este păstrat corect. Cea mai bună temperatură pentru depozitarea acestui aliment este de 5 -15 grade C, într-un recipient bine sigilat, departe de umiditate.

Popcorn

Boabele de prumb care se expandează la căldură în deliciosul popcorn pot dura până la 3-4 ani. Cel mai bun loc pentru depozitare este unul întunecos, la temperatura camerei.

Miere

Termenul de valabilitate de 2 ani este standard, însă specialiştii susţin că aceasta poate rezista timp îndelungat.

Lapte praf

Laptele praf are un termen de valabilitate de 3 - 5 ani, dar poate fi consumat doar 3 luni după ce pachetul a fost deschis. Pentru a-l păstra în condiţiioptime, depozitaţi-l la temperaturi scăzute, într-o locaţie întunecată.

Fasole uscată

Fasolea uscată şi lintea au o durată de valabilitate de până la 10 ani sau mai mult atunci când sunt păstrate corespunzător. Cu toate acestea, ca în cazul multor alimente depozitate, după cinci ani, şi-ar pierde aproape toate vitaminele. Cea mai bună metodă de păstrare este printr-un proces de vidare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite