Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Alimentele bogate în colagen care încetinesc îmbătrânirea pielii

1
13 Aug 2018 18:42:47
Autor: Lizeta Oprea
Cum evităm apariţia ridurilor prin consumul alimentelor bogate în colagen
Cum evităm apariţia ridurilor prin consumul alimentelor bogate în colagen

Colagenul este principala proteină structurală responsabilă pentru elasticitatea pielii. Dacă observaţi că au început să apară primele riduri, este un semnal că nivelul colagenului din corpul dumneavoastră a fost redus. Menţinerea unei diete bune este una din modalităţile de a încetini procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Colagenul este proteina cea mai des întâlnită din întregul corp, reprezentând 30% din totalul proteinelor umane şi 70% din cele ale pielii. Deşi corpul uman poate produce cantitatea necesară de colagen pe cont propriu, după vârsta de 25 de ani nivelul producţiei sale naturale începe să încetinească. Acesta este momentul în care apar primele riduri, scrie mindbodygreen.com

Principalele almente care cresc nivelul de colagen:

Carnea

Carnea de vită este foarte bogată în colagen, fiind extrem de benefică pentru sănătatea pielii. De asemenea, somonul conţine zinc şi minerale care stimulează producţia de colagen. În plus, grăsimile sale omega-3 hidratează pielea, ceea ce ajută la menţinerea aspectului tânăr.

Legume şi fructe

Legumele verzi sunt cele mai bune alimente pentru prevenirea diferitelor boli. De asemenea, ele pot preveni o defalcare prematură a colagenului. Toate legumele verzi conţin clorofilă, care măreşte cantitatea de procolagen din piele. Clorofila protejează pielea de radiaţiile ultraviolete dăunătoare şi de radicalii liberi care duc şi la îmbătrânirea pielii.

Citricele conţin vitamina C care ajută aminoacizii să producă prolină, produs chimic necesar producerii de colagen. Vitamina C protejează de asemenea organismul de toxinele din mediul înconjurător.

Tomatele conţin licopen, un produs chimic antioxidant care protejează pielea de lumina UV. Licopenul stimulează, de asemenea, sinteza colagenului.

Avocado este un produs ce conţine vitamina E, care ajută la prevenirea descompunerii colagenului în organism. În plus, avocado conţine grăsimi benefice pentru piele, iar uleiul de avocado creşte producţia de colagen.

Căpşunile, zmeura, murele şi afinele conţin acidul elagic care este necesar organismului pentru a preveni descompunerea colagenului cauzată de lumina UV.

Ouă

Ouăle conţin sulf, ajutând la producerea colagenului şi a detoxifierii hepatice. Aceasta înseamnă că toxinele care distrug colagenul sunt eliminate din organism.

Seminţe

Seminţele de dovleac sunt o sursă de zinc care stimulează producerea de colagen. De asemenea, zincul creşte viteza de regenerare a pielii.

Seminţele Chia conţin grăsimi omega-3 care stimulează întinerirea şi hidratarea celulelor pielii, făcând-o netedă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Rodela Camila
20.08.2018, 12:23:13

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK (9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY (10) Aveți nevoie de un loc de muncă ogagakunta@gmail.com