Anul 2013, în cuvintele cele mai folosite pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroarea 404 domină topul celor mai folosite cuvinte pe internet, în 2013
Eroarea 404 domină topul celor mai folosite cuvinte pe internet, în 2013

Topul celor mai folosite cuvinte pe internet dezvăluie partea întunecată a anului care se pregăteşte de încheiere, de vreme ce cuvinte precum „eşec”, „dronă” şi „deficit” se numără în clasament.

Potrivit cercetărilor realizate de Global Language Monitor (GLM), cel mai folosit cuvânt folosit în acest an a fost „404”, care se referă la o eroare tehnică online. Cuvântul „eşec” urmează pe locul doi, urmat fiind de „urmărire”, „dronă” şi „deficit”.

Calculele companiei GLM se bazează pe numărul dăţilor în care anumite cuvinte, fraze şi nume au fost folosite în ţările vorbitoare de limbă engleză. Pentru a ajunge în listă, un cuvânt trebuie să fie folosit de cel puţin 25.000 de ori, să apară în diferite forme medie şi să nu fie specific unei ţări, profesii sau grup social.

Tehnologia folosită scanează blogurile, reţelele sociale şi site-urile de ştiri din 275.000 de publicaţii online din toată lumea.

„404” apare utilizatorului de internet în momentul în care încearcă să acceseze o pagină care nu este valabilă pentru moment. Poate apărea din diverse defecţiuni tehnice, motiv pentru care „404” a fost folosit, deseori, alături de cuvântul „eşec”.

Restul listei este dominată de cuvinte dominante în industria tech, dar şi online, precum „hashtag” sau „@pontifex”, secţiunea de pe reţeaua socială Twitter, creată pentru Papă.

Papa Francisc a fost, de altfel, cea mai căutată personalitate a anului, depăşindu-i pe Kate Middleton (locul 5) şi Obama Care (locul 2).

Printre frazele cele mai căutate se numără „politici toxice”, termen folosit pentru campaniile politice care vor să „ardă oponenţii”. Închiderea guvernamentală din SUA a reprezentat unul dintre subiectele care a condus la numeroase căutări pe internet, de asemenea.

„Cuvintele cheie, frazele şi numele din acest an reprezintă cele cinci continente, ceea ce ne confirmă extinderea tot mai largă a limbii engleze”, a spus reprezentantul companiei.

GLM a căutat, de altfel, şi cele mai căutate cuvinte ale deceniului, iar printre acestea se numără „încălzire globală”, „9/11”, „Google”, „Chinglish” şi „tsunami”.

Citeşte şi:

Cum se împarte harta lumii în cuvinte

Povestea celui mai detestat font din lume

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite