Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Are 16 ani şi poartă măsura 57 la pantofi: povestea tânărului care deţine recordul pentru „cele mai mari picioare din lume“

2
27 Aug 2019 19:46:03
Autor: Lizeta Oprea

Are 16 ani şi 57 numărul la pantofi. Adolescentul german a primit titlul de omul cu cele mai mari picioare din toată lumea.

La 16 ani, poartă la pantofi măsura 57, iar găsirea unor încălţări pe măsură a devenit un adevărat calvar. Lars Motza, tânărul care deţine recordul pentru cele mai mari picioare din lume, trăieşte în Germania şi spune că cea mai mare pereche de pantofi pe care a găsit-o vreodată într-un magazin avea mărimea 47, adică cu 10 mărimi mai mică decât i-ar fi trebuit.

„Este neplăcut să găseşti o pereche de pantofi care să-ţi placă foarte mult, dar ştii că nu or să te încapă“, povesteşte tânărul.

Lars îşi face încălţămintea pe comandă şi, cu toate că  modelul nu este de multe ori tocmai pe gustul lui, plăteşte pentru aceasta o sumă foarte mare. Pentru o pereche realizată pe comandă ajunge să dea 1000 -1200 de euro. Însă, considerându-se o problemă medicală, asigurarea de sănătate îi acoperă costurile unei perechi de încălţăminte pe an.

„Lars avea picioare mari încă de când s-a născut. Am observat acest lucru imediat după ce în sala de naştere a trebuit să i se ia amprentele obligatorii la talpa piciorului, dar piciorul nu îi intra în mulajul respectiv“, povesteşte Frank Motza, tatăl lui Lars. Tot el s-a gândit că fiul său poate intra în Cartea Recordurilor ca omul cu cel mai mare picior din lume. Şi aşa s-a şi întâmplat.

Lars a doborât recordul lui Mathu-Andrew Budge, al cărui picior stâng este de 32,95 cm, iar piciorul drept este de 32,85 cm, cu toate acestea, britanicul mai ţine recordul pentru cele mai mari mâini ale unui adolescent. Piciorul stâng măsoară 35,05 cm şi piciorul drept măsoară 34,98 cm. Acest lucru face ca picioarele sale să aibă o mărime extraordinară de 57 (Europa) - adică 20 (Marea Britanie) sau 21 (SUA).

Dar să trăieşti „pe picior mare“ nu este deloc un avantaj. Dacă în adolescenţă tânărul purta deja mărimea 50, lucru care l-a împiedicat să patineze sau să joace alte sporturi pentru că nu îşi găsea ghete pe măsură, acum nu îşi poate lua permisul de conducere. Pentru că are talpa piciorului foarte mare există riscul să calce pe două pedale în acelaşi timp.

Tânărul stârneşte atenţie în jurul lui, de cele mai multe ori oamenii pe stradă se uită cam ciudat la el sau îi fac poze fără să îi ceară voie, însă spune că nu îl deranjează acest lucru, considerându-se doar un adolescent ceva mai dezvoltat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

marius b
27.08.2019, 20:02:56

"sau să joace alte sporturi"... frumos formulat, domnu´ ziarist. Dar poate "juca" inotul? Sau nu te-ai gandit?

Galeriu Crestinu
28.08.2019, 00:51:29

...cel mai bine va reusi cu "meseria" de IMPERATOR precum si CALIGULA care a intrat in istorie ca diktator cam crud.....totusi....

Modifică Setările