articolul anterior articolul urmator

Asta e viaţa...

11
12 Oct 2017 10:28:28
Petre Barbu

11 Comentarii

catalin toader
12.10.2017, 10:51:34

„Asta e viaţa...“. Ca într-o secvenţă de film rusesc. De la o varsta (eu spun 50), viata insasi pare un film rusesc. Cu melancolie, cu regrete, cu ceva sperante (nu prea multe), uneori cu durere, ba chiar si cu ceva disperare/ Vorba domnului Petre Barbu - "asta-i viata..."

+8 (8 voturi)
Marcus
12.10.2017, 14:56:11

catalin In tinerete, existenta noastra pare un film de Bollywood, aproape nimic nu te poate impiedica sa te bucuri de viata..Chiar daca spre maturitate devine un film rusesc, cu accente naturaliste, ramanem mereu personaje hollywoodiene, pozitive, prin ceea ce facem pentru familie, iar experientele de viata transcend orice scenariu. Numai bine !

+5 (5 voturi)
Paun Al
12.10.2017, 12:24:44

Cred ca majoritatea purtam obiceiurile , fricile ,angoasele , ca si motivele de a ne bucura , intiparite in prima parte a vietii ... Ne-am format intr-un anumit mediu familial , social , de educatie . Cred ca putini sunt in stare sa renunte , sa se elibereze de ele , putini isi pot depasi conditia ... Puterea obisnuintei . Poate si de asta "capitalismul " romanesc arata , cum il vedem zilnic . Dumnezeu i-a ratacit 40 de ani pe evreii eliberati din sclavia Egiptului . Pentru ca o noua generatie , nascuta in libertate , de oameni liberi , care sa nu aiba mentalitatea de sclav ... sa poata intra in Tara Fagaduita . Mai avem de ratacit .... Poate generatia viitoare va fi capabila sa puna Romania pe harta lumii civilizate .

+6 (6 voturi)
Nirolf
12.10.2017, 13:44:11

"Ma gandesc la biata mama . Ea se trezea la la 4.00 dimineata si pleca pe jos la macelaria din centrul orasului , sa prinda rand ... etc" . Sacrificul parintilor dv se inscrie in sacrificiul unei intregi generatii pentru a lasa generatiei urmatoare o Romanie industrializata , moderna si FARA datorii externe . Din pacate a fost un sacrificiu zadarnic : Romania a incaput pe mainile unor talhari care au jefuit-o fara mila . Citez : "erau si atunci derbedei" Da , dar parca mult mai putini ca acum si in plus in zilele noastre derbedeii sunt oameni onorabili ce umplu ecranele televiziunilor de stiri si institutiile Statului si in special Parlamentul . "Ma gandesc ca generatii intregi de romani s-au trezit la 3 - 4 dimineata sa apuce o sticla de lapte ...etc" Da , dar priviti generatiile de astazi ce si-au castigat dreptul inalienabil si legitim la a poseda ceafa groasa si burti lascive ce se revarsa peste bracinari . Asta e ...

+7 (9 voturi)
Aspida
12.10.2017, 16:24:34

. «… in zilele noastre derbedeii…», cei cu gulere albe, se străduiesc să nu fie confundați cu cocălarii cu «ceafa groasa si burti lascive ce se revarsa peste bracinari»… cam fără succesuri 😏, dat fiind că toți au în dotare ba un merțan, ba un vw de ultimă generație… că Dacia pute! 🐵 ♒️

+3 (3 voturi)