Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Astăzi am plantat un copac şi el a primit numele meu. Am fost sute care am făcut acest lucru

9
7 Mar 2020 17:04:38
Lulea Marius Dorin
Sute de cetăţeni au participat la acţiunea de plantare.
Sute de cetăţeni au participat la acţiunea de plantare.

Peste o mie de copaci, plantaţi sâmbătă în comuna Tunari din judeţul Ilfov, au primit numele celor care i-au plantat. Copiii de la şcoală şi de la grădiniţă au fost cei mai energici şi au oferit celor mai mari un exemplu de conduită şi de responsabilitate socială.

Să nu ne ferim niciodată să facem o faptă bună.

În ultima săptămână am asistat la o avalanşă de informaţii cu privire la poluarea din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dar ce pot face cetăţenii? Este suficient să ne alarmăm pe reţelele de socializare sau este cazul să ieşim în realitatea cotidiană şi să facem mai mult?

În acest weekend a avut loc o amplă campanie de plantare desfăşurată la nivel naţional, dar nu multe au fost administraţiile publice care s-au implicat în mod real.

Şi eu am luat parte la această campanie împreună cu vecinii, familia şi prietenii(cele trei categorii nu se exclud reciproc).

Peste 1000 de arbori au fost plantaţi în comuna Tunari din judeţul Ilfov. La eveniment au participat sute de cetăţeni, cei mai energici fiind copiii de la şcoală şi de la grădiniţă. Am simţit alături de ei că România are cu siguranţă viitor.

Evenimentul a fost organizat de administraţia locală şi a avut drept principal scop creşterea suprafeţelor verzi şi utilizarea arborilor ca şi barieră în calea poluării.

Fiecare copac plantat a primit însă şi un nume: numele celui care l-a plantat. Am putea spune că România s-a ales începând de astăzi cu peste 1000 de noi cetăţeni, de care va trebui să avem grijă ca să se facă mari.

Nu este foarte greu, te îndemn să îţi iei prietenii şi să faci acelaşi lucru la tine în localitate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

giurumea nae
8.03.2020, 01:23:55

Sunt in America. Peste 3 spatamani ma intorc acasa. Primul lucrul pe care-l voi face , va fi sa plantez un copac si, sa-l botez cu numele meu. Buna idee. Felicitari !

+1 (1 vot)
Andrei Adrian
8.03.2020, 12:12:17

Eu fac asa in fiecare an cam de 50 de ani. Tata m-a invatat sa pun un pom oriunde ajung. Exista "pomii mei" din Japonia pana in Argentina. Am deja pregatiti 2 gutui. Sa-i si botez nu m-a invatat nimeni, dar ideea imi place.

Lica Mosu
8.03.2020, 07:26:40

@ lulea !? ...pipa, tzigara.. sau... trabuc, Daca ai plantat un nuc Va avea un pui de cuc Unde sa-si ,,cante" durerea Ca a disparut... padurea !! PS O mie de ,,prosti" au plantat cate un copac !! Catziva ,,desteptzi" de prin zona Nasaud au taiat numa' fo 300 de hectare - ilegal !! Romania pierde cate 3 hectare de padure pe ora !!! Si ..??!!! PPS ,,Orice fapta buna nu ramane...nepedepsita !! "

0 (2 voturi)
gmbplay
8.03.2020, 09:59:52

Povestea cu defrisarile nu este chiar atit de simpla , multi habar n-au despre ce este vorba .

0 (2 voturi)
gmbplay
8.03.2020, 09:55:02

Am plantat in tinerete sute , sau poate mii de copaci si nu i-am botezat nicicum .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările