Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Avantajele şi dezavantajele achiziţionării unei canapele din piele

0
Articol publicitar
14 May 2021 15:59:36
Autor: ADH

Vă gândiţi să cumpăraţi o canapea sau un fotoliu din piele, dar doriţi să cântăriţi mai întâi argumentele pro şi contra? Este o alegere inteligentă! Deşi unii oameni adoră canapelele şi fotoliile din piele, alţii nu sunt convinşi. Nu regretaţi achiziţionarea canapelei; citiţi mai întâi pentru a vedea dacă o canapea sau un fotoliu din piele este cu adevărat pentru dvs.

Avantaje

 • Canapelele din piele pot rezista foarte mult, posibil cu până la 4x mai mult decât o canapea din piele artificială cu acelaşi design.

 

 • Nu au o întreţinere atât de mare pe cât s-ar presupune iniţial. Canapelele tapitate din ţesătură au nevoie de o spălare din când în când pentru a le menţine în stare proaspătă. Trebuie să desfaceţi feţele de pernă şi să le aruncaţi în maşina de spălat. Cu canapelele din piele, aţi putea susţine că curăţarea canapelei este chiar mai rapidă, deoarece pur şi simplu folosiţi o soluţie uşoară de săpun şi apă pentru a şterge canapeaua şi utilizaţi cremă de piele la fiecare câteva luni pentru a menţine pielea la calitate superioară. Cu acest tip de atenţie, canapeaua dvs. din piele ar putea rezista toată viaţa. Majoritatea canapelelor din piele nu au perne de canapea detaşabile, aşa că o aspirare rapidă în crăpături şi o ştergere din când în când îşi face treaba.

 

 • Pielea este un material natural gros şi durabil. Orice zgârieturi pe piele (cauzate de animale de companie sau altfel) pot fi ascunse cu un polish de piele, iar pielea nu se deteriorează.

 

 • Dacă vărsaţi ceva, tot ce trebuie să faceţi este să ştergeţi suprafaţa. Pe o canapea din stofă, poate fi necesar să spălaţi pentru a preveni pătarea şi apoi să clătiţi bine. Cu culorile mai deschise ale canapelelor din piele, cum ar fi albul sau cremul, este posibil să doriţi totuşi să aveţi grijă să nu preveniţi pătarea, atunci când vine vorba de lucruri precum vinul roşu sau pastă de roşii. Dar curăţarea deversărilor este mult mai uşoară cu o canapea din piele decât cu una din ţesătură sau stofă.

 

 • Nu absoarbe mirosurile la fel ca o canapea sau un fotoliu din stofă. Este textura ideală dacă aveţi animale de companie mirositoare. Acestea sunt veşti bune şi pentru fumători.

 

 • Ştergeţi uşor blana animalelor de companie, deoarece nu se agaţă de canapea. Trebuie doar eliminată cu o cârpă umedă. 

 

Dezavantaje

 • Cel mai mare factor de descurajare pentru mulţi oameni este preţul. Deşi are o valoare bună, deoarece durează mai mult, costul iniţial al cumpărării unei canapele sau al unui fotoliu din piele poate fi descurajant.

 

 • Este posibil să aveţi copii sau animale de companie cărora le place să sară sau să se joace pe canapea. Canapelele din piele ar putea fi mult mai puţin iertătoare decât pernele din ţesături tapiţate.

 

 • Dacă nu sunteţi un fan al pielii (şi este în regulă, unora pur şi simplu nu le place pielea), dar sunteţi atraşi de modul în care arată pielea, nu faceţi compromisuri în ceea ce priveşte confortul şi speraţi să vă obişnuiţi cu ea. Dacă statul pe o canapea din piele vă va face să vă simţiţi rece iarna şi transpirat vara, atunci nu merită. Aţi putea pune o pătură peste ea, dar atunci de ce să nu cumpăraţi pur şi simplu o canapea din stofă? Deşi dacă temperatura interioară este destul de constantă pe tot parcursul anului, este puţin probabil să fie o problemă.

 

 • Pielea naturală nu este toată la fel. Trebuie să ştiţi ce să căutaţi. Unele texturi de piele naturală se vor zgâria şi se vor zgâria cu puţin efort, dar pielea naturală de înaltă calitate este mult mai durabilă. Poate fi dificil să faceţi diferenţa fără ajutorul unui expert imparţial.

 

 • Mai puţină varietate în ceea ce priveşte culorile şi modelele.

 

Diferite tipuri de canapea si fotolii din piele  

Pielea anilină are un strat prea subţire de acoperire pentru a proteja canapeaua de zgârieturi, dar are aspectul cel mai natural, deci poate fi foarte plăcută din punct de vedere estetic, dacă nu vă îngrijorează riscurile. 
 
Pielea semi-anilină are un strat protector puţin mai gros decât anilina. Este mai rezistentă la pete decât pielea complet anilină datorită cantităţii mici de pigment, iar vopseaua de culoare a canapelei va fi mai consistentă pe canapea în ansamblu.
 
Pielea pigmentată are un strat de polimer care protejează mai mult pielea. Majoritatea canapelelor din piele folosesc piele pigmentată pentru a asigura durabilitatea împotriva zgârierilor şi decolorării. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările