Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Before&after: un apartament de două camere din Militari, scos la lumină cu 30.000 euro

12
28 Nov 2020 14:25:02
Autor: Lovedeco.ro

Deşi arăta învechit şi degradat, proprietarii au intuit potenţialul acestui apartament - nerenovat de peste 30 de ani - pe care l-au cumpărat cu scopul de a-l da în chirie, şi au dorit să-l amenajeze într-un stil modern, uşor scandinav, care să-l pună în valoare şi să sporească lumina naturală din interior.

Apartamentul cu două camere se află într-un bloc construit în 1966 din cartierul bucureştean Militari. Este o locuinţă semidecomandată, cu o suprafaţă de 50 metri pătraţi, şi include un balcon închis.

În 2020, proprietarii au hotărât să dea locuinţa spre închiriere, iar pentru proiectul de reamenajare au lucrat cu arhitecţii de la Vim Studio (arhitectul de interior Andrei-George Dobrea şi arhitecta de interior Ştefania Bobaru, coordonator).

Renovarea a durat cinci luni şi a costat în jur de 30.000 euro. Mobilierul la comandă din apartament a costat aproximativ 10.000 euro, uşile interioare 600 euro, iar uşa de intrare 535 euro. Obiectele standard (mobilier, corpuri iluminat, draperii, perdele, electrocasnice şi electronice) au ajuns la 7000 euro. Investiţia cea mai semnificativă a fost însă în lucrările de renovare: materialele şi manopera au însumat fix 10.973 euro.

Before and after apartament Militari renovare Vim Studio (1) Iniţial, livingul era un spaţiu claustrat şi întunecos, sufocant. Parchetul din lemn s-a dovedit prea degradat pentru a fi recondiţionat şi păstrat.

„Au fost necesare ample lucrări în ceea ce priveşte decopertarea, curăţarea şi înlocuirea finisajelor: am înlocuit parchetul din lemn masiv din pricina stării avansate de decrepitudine, am îndepărtat complet finisajele ceramice originare, am înlocuit total reţeaua electrică, am refăcut tencuielile, am înlocuit tâmplăriile, uşile interioare şi uşa de acces, am montat plinte, şine pentru draperii şi perdele, plus aer condiţionat în camera de zi”, detaliază Ştefania.

Before and after apartament Militari renovare Vim Studio (2) Spaţiul de trecere din living s-a dovedit ideal pentru un dulap făcut pe comandă, de sus până jos, ce oferă depozitare generoasă.

Când au început şantierul, apartamentul avea finisajele şi instalaţiile de la momentul construcţiei şi nu mai fusese reîmprospătat de cel puţin 30 de ani. Deşi spaţiul era unul învechit, Ştefania şi Andrei au putut observa încă de la început calităţile lui: lumina naturală abundentă, balconul generos, fereastra mare de la bucătărie. În plus, spaţiul verde care delimitează blocul de bulevard oferă o oarecare protecţie fonică şi o privelişte plăcută.

Before and after apartament Militari renovare Vim Studio (3) Balconul altădată înghesuit şi neprietenos a devenit un spaţiu de recreere, plin de lumină.

Fiind vorba de un apartament de închiriat, nu a existat un beneficiar propriu-zis, însă cum camera de zi este una de trecere, Andrei şi-a imaginat un decor pentru un cuplu tânăr.

Lumină în bucătărie

După renovare, a urmat amenajarea propriu-zisă, care a pornit de la conceptul „lumină în contemporan”. Astfel, întregul decor s-a bazat pe aducerea în prezent a apartamentului şi utilizarea la maxim a luminii naturale.

Continuarea articolului, aici

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Sorin Ionascu
29.11.2020, 00:26:42

In afara de faptul ca - a nu-stiu-cata-mia-oara - puneti articole tembele, nici macr nu sunteti in stare sa le puneti cap-coada, dar puneti linkuri catre trasnai. Rusine!!!

+3 (5 voturi)
Sorin Ionascu
29.11.2020, 00:29:28

Daca cineva baga 30.000 euro in renovare si apoi inchiriaza, isi scoate banii de renovare in vreo 10 ani sau mai mult, timp in care se revine la starea initiala. Banii dati pe apartament nu se recupereaza in veci. Trebuie sa fii un pic talamb sau sa nu ai ce face cu banii.

+6 (8 voturi)
Constantine Constantine
29.11.2020, 10:09:04

Mai mult, pentru ca tot au dat macar 25-30 de mii euro pe apartamentul initial (asta inseamna un 500-600/mp). Ca sa acoperi o investitie de 60000 numai din chirii trebuie sa treaca ceva apa pe Dimbovita.

+2 (6 voturi)
AltCineva
29.11.2020, 11:51:07

@Sorin Ionascu - te inseli..un apartamenr in militari, renovat cum trebuie se poate inchiria lejer cu 400 euro pe luna...depinde si de zona...ca Militari e mare :D - 30.000 / 400 = 75 de luni = 6 ani si 3 luni...asta daca proprietarul nu declara veniturile din chirie, cum fac 90% din cei ce inchiriaza :D

-1 (1 vot)
Sorin Ionascu
29.11.2020, 12:07:04

Ma indoiesc ca mai gasesi pe cineva sa dea 400 euro pe un apartament in Militari. Poate pe unul cu 3 camere, dar e putin probabil. De cand cu pandemia, piata chiriilor a cazut foarte abrupt si chiriile au scazut chiar si cu 50%. Eu am calculat la un pret de 250-300 euro pe luna, ceea ce e deja destul de optimist. In viitorul apropiat nu se intrevede o imbunatatire, in sensul cresterii chiriilor. Daca nu-si declara veniturile, risca enorm, pentru ca fie sunt sanse ca apartamentul sa fie degradt in ritm rapid, fie sa nu poata scapa usor de chirias. Cat despre pretul initial, chiar daca arata ca un cotetz intens folosit, tot nu il iei cu mai putin de 50-60.000, la o suprafata de 50-60mp si 2 camere; daca are 3 camere si o suprafata de vreo 60-75mp, ajunge pe la 70-80.000. Pretul depinde de pozitia in cartier, de cum arata blocul, de etaj, daca are sau nu lift, de cat de aproape e de metrou, daca are sau nu boxa/garaj/loc de parcare, cati restantieri sunt la intretinere si cu ce sume, cat de repede vrea vanzatorul sa il dea, s.a.m.d.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările