Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Before&After: de la un pod dezafectat la o mansardă ca o bomboană fondantă

1
12 Jan 2021 08:00:01
Autor: Lovedeco.ro

În urmă cu doar un an, aici nu era o mansardă pastelată, ci doar un pod prăfuit în care nu se putea locui. Imaginile şi povestea amenajării - pe care le găseşti mai jos - îţi arată exact cum poţi ajunge de la un spaţiu inutilizabil la una dintre cele mai frumoase încăperi cu nuanţe de fondantă.

Mansarda care ne-a cucerit de la primul roz are 50 de metri pătraţi şi se află într-o casă structurată pe trei nivele, în apropierea Lacului Străuleşti din Bucureşti. De altfel, nu ne-a cucerit numai pe noi, ci si pe proprietari: deşi nu era prevăzută în planul iniţial de arhitectură al casei, mansarda este acum atracţia principală şi locul unde aceştia petrec cel mai mult timp.
 
  Spatiu de relaxare si zona de lucru in mansarda. Sursa foto: Alexandru Prodan
 
Proiectul amenajării a fost realizat de echipa de design Jooca Studio - în 2018 - şi a durat aproape trei luni.
 

De la „nu se poate urca” la „stăm numai în ea”

 
 
Deşi întreaga casă a trecut printr-un proces de schimbare, modificările cele mai dificil de realizat au fost cele din mansardă. De fapt, mansarda în sine a fost o schimbare pentru că în locul ei era un pod inutilizabil. Cum nu era prevăzută ca spaţiu locuibil, nici măcar nu exista o cale de acces facil spre ea. Astfel, actualii proprietari au construit de la zero scara şi instalaţia electrică, au refăcut structura tavanului, iar pereţii au fost izolaţi şi placaţi, pentru că se crăpau.
 
Proprietarii lucrează în domeniul juridic şi au vrut ca acasă să fie un loc relaxant, în care să îşi petreacă serile şi zilele de weekend împreună, să citească şi să asculte muzică. În acelaşi timp, aveau nevoie şi de un spaţiu de lucru, pentru că biroul care era amplasat la parter a fost înlocuit cu zona de dining.
 
Din combinaţia dintre aceste dorinţe şi nevoi s-a născut ideea de a profita şi de spaţiul din pod şi de a-l transforma într-o mansardă multifuncţională. Aici au acum şi birou, şi zonă de relaxare, şi dressing.
 
  Mansarda are triplă funcţionalitate: zonă de lucru, spaţiu de relaxare şi dressing. Foto: Alexandru Prodan
 
Cea mai încântată de aceast rezultat este proprietara casei, o pasionată de modă care are acum spaţiu suficient pentru depozitarea hainelor, genţilor şi pantofilor.
   
  Dressing integrat în perete. Sursă: Alexandru Prodan
 

Modificări multiple pentru un rezultat impecabil

Casa din Străuleşti este alcătuită din parter - unde este bucătăria open space -, etaj - unde sunt două dormitoare, o baie, un grup sanitar şi o cameră de luat masa (dining) - şi mansarda. Fiecare etaj e desfăşurat pe câte 50 de metri pătraţi.
 
Continuarea articolului, aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion ion
13.01.2021, 00:01:38

parter - unde este bucătăria open space....etaj - unde sunt [...] şi o cameră de luat masa (dining) Numai un idiot putea proiecta o cas cu bucataria la parter si "camera de luat masa" la etaj. Sa-l vad si eu pe ala urcand cu oalele si farfruriile pe scari...

Modifică Setările