Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Before&after: a readus la viaţă un apartament în puternică stare de degradare din centrul Capitalei

0
17 Feb 2021 09:20:01
Autor: Lovedeco.ro

Un an jumate, un designer care nu spune „nu” provocărilor şi 35.000 euro – de toate trei au fost nevoie pentru ca un apartament abandonat din centrul Bucureştiului să-şi recapete strălucirea.

Nimic nu a mai fi putut fi salvat din spaţiul nelocuit de mai bine de 10 ani, abandonat, aflat într-o stare de degradare avansată. Designerul de interior Delia Bimpiris, de la Plan D Interior, l-a numit „Black Sheep” (oaia neagră, n.r.) după ce a lucrat un an şi jumătate la renovarea lui. „Este cel mai încăpăţânat «copil» al meu de până acum”, îl descrie. Însă faptul că se află în centrul Bucureştiului, într-o zonă cu vedere la clădirea Intercontinental, a convins-o că apartamentul merită o nouă viaţă.

L-a descoperit în 2018 şi a reuşit să-i vadă potenţialul din spatele pereţilor scorojiţi şi finisajelor învechite şi deteriorate, pentru că era luminos şi bine compartimentat. A luat proiectul ca o provocare şi a pus la punct planul prin care să-l recondiţioneze din temelie, dar şi să optimizeze spaţiul, căci în cei 46 metri pătraţi pe care îi măsoară au fost înghesuite trei camere.

Pereţii au fost decopertaţi până la cărămidă

pereti decopertati pana la caramidaReamenajarea a început cu decopertarea pereţilor până la cărămidă

Mai întâi, a decopertat pereţii până la cărămidă şi a refăcut toate instalaţiile pentru ca spaţiul să poată fi locuit din nou. Rebranşarea la utilităţi şi schimbarea coloanelor au „rupt” o bucată de 1500 euro din bugetul total, care după toate lucrările de renovare şi procesul de amenajare, a ajuns la 35.000 euro. Iar manopera pentru toate a ajuns la un preţ aproximativ de 6000 euro, „poate şi mai mult”, spune designerul.

renovare apartament centru bucurestiDelia a înlocuit tâmplăria veche cu una din aluminiu

În living, cameră din care se intră în balcon, dormitor şi baie, a schimbat şi tâmplăria. Uşile din sticlă cu tâmplărie de aluminiu au devenit elementul preferat al Deliei după finalizarea proiectului şi au schimbat complet atmosfera spaţiului. „Erau necesare, în viziunea mea, uşi din sticlă pentru că în dormitor nu există geam”, explică ea.

Dormitorul fără geam e luminat prin uşile din living

before after dormitor delia bimpirisFototapetul ţine loc şi de tăblie în dormitor

Continuarea articolului, aici. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările