Beneficiile surprinzătoare ale porumbului fiert: ajută în prevenirea cancerului şi protejează vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile surprinzătoare ale porumbului fiert
Beneficiile surprinzătoare ale porumbului fiert

Specialiştii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Köln au descoperit recent prezenţa în boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului. Substanţele cu pricina sunt, din punct de vedere chimic, acizi graşi, ceto-acizi, rezultaţi din oxidarea acidului palmitic şi arahidic.

Începând cu secolul al XIX-lea, a început să fie cultivat masiv fiind utilizat doar la producerea făinei. Astăzi, stă la baza a numeroase mâncăruri tradiţionale din diverse ţări, dar în această perioadă este consumat frecvent fiert.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 - 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, scrie Agerpres.

Are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acţionează asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Prin conţinutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Specialiştii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Köln au descoperit recent prezenţa în boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de importante pentru sănătatea organismului. Substanţele cu pricina sunt, din punct de vedere chimic, acizi graşi, ceto-acizi, rezultaţi din oxidarea acidului palmitic şi arahidic.

Ajută în prevenirea cancerului la plămâni

Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boală celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten. Ajută în prevenirea cancerului la plămâni datorită conţinutului mare de beta-cryptoxanthin. Protejează vederea, datorită zeaxantinei pe care o conţine. Ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine. Ajută la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon. Influenţează în bine starea de spirit. Vindecă răceala prin conţinutul de vitamina A. Femeile gravide îşi pot asigura doza necesară de acid folic

Uleiul obţinut din germeni de porumb conţine într-un procent însemnat vitamina E, care contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular al omului. Este recomandat în alimentaţia bolnavilor de diabet. Tratează ulcerul gastric şi duodenal, împreună cu sunătoarea sau cu mierea de albine. Căderea excesivă a părului poate fi stopată prin masaje ale scalpului cu ulei de porumb. Acest ulei e un adevărat elixir pentru suferinzii de cardiopatie ischemică.

Este recomandat să consumăm porumbul fiert simplu, nu alături de alimente cu conţinut mare de calorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite