Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Librărie asaltată de comenzi după viralizarea mesajului „tufiş alergător“. Vânzările au crescut cu aproape 100%

0
20 Jan 2020 17:20:56
Autor: Lizeta Oprea
Mesajul online a fost apoi redistribuit de peste 7.000 de ori pe Twitter
Mesajul online a fost apoi redistribuit de peste 7.000 de ori pe Twitter

Mesajul publicat de o librărie a devenit viral şi a reuşit să crească vânzările cu aproape 100%. Postarea a fost redistribuită de peste 7.000 de ori pe Twitter, inclusiv de celebrul scriitor Neil Gaiman.

Petersfield Bookshop, o librărie veche de 100 de ani din Marea Britanie, a primit un număr mare de comenzi după ce a publicat pe contul de Twitter mesajul unui angajat care se plângea că a avut parte de o zi „dezolantă ca un tufiş alergător“, întrucât nu a vândut nicio carte, scrie BBC, citat de Agerpres.

Angajatul a publicat pe contul de Twitter o fotografie a librăriei, însoţită de un mesaj în care afirma că aceea a fost prima zi din istoria librăriei în care nu a fost vândută nicio carte. Mesajul online a fost apoi redistribuit de peste 7.000 de ori pe Twitter, inclusiv de celebrul scriitor Neil Gaiman.

Directorul librăriei, John Westwood, s-a declarat „copleşit“ de reacţia internauţilor: „Eu cred în această industrie, dar comenzile online şi grupul Amazon ne-au lovit foarte tare. A trebuit să îmi vând apartamentul pentru a menţine librăria pe linia de plutire şi dorm de cele mai multe ori pe un pat de campanie instalat în magazin. Avem multe planuri pentru viitor, despre cum să ne extindem şi să ne dezvoltăm, însă trebuie să ajungem mai întâi la acel moment“.

John Westwood a dezvăluit că a primit după acea postare pe Twitter peste 300 de mesaje de la internauţi care căutau diverse cărţi şi un număr de 95 de comenzi.

El i-a mulţumit scriitorului Neil Gaiman, autorul unor romane precum „The Sandman“, „Coraline“ şi „Good Omens“, pentru comenzile primite ca urmare a notorietăţii sale.

În limba engleză, sensul secundar al termenului „tufiş alergător (tumbleweed)“ se referă la o tăcere sau inactivitate nedorită. Termenul este folosit adeseori pentru a descrie o situaţie în care declaraţia unei persoane este ignorată sau prost primită de către public, rezultând astfel o tăcere asemănată cu imaginea dezolantă a unui deşert cu tufişuri alergătoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările