Boli grave la care se expun doamnele în timpul epilării la salon: la ce trebuie să fiţi atente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
epilare

Nu multe femei conştientizează pericolele la care se expun atunci când trec pragul unui salon neautorizat şi ce boli pot contacta în cazul în care cosmeticiana nu respectă regulile igienico-sanitare specifice.

În epoca modernă epilarea nu mai reprezintă un tabu. Cu ceară, laser sau IPL, aceasta este binevenită şi la mare căutare atât de către femei, cât şi de către bărbaţi. Fireşte că nu există procedeu cosmetic care să nu aibă efecte secundare, în anumite situaţii există însă şi riscuri, în condiţiile în care nu sunt respectate anumite reguli igienico-sanitare specifice.

În ceea ce priveşte epilarea tradiţională, acesta este un proces care nu a cunoscut foarte multe inovaţii în ultimii ani, dar este un proces foarte des folosit, care necesită o atenţie sporită atât din partea clientului, dar mai ales din partea cosmeticianei. De la banalul spălat pe mâini, la purtarea mănuşilor de unică folosinţă şi la dezinfectare, acestea sunt doar câteva procedee obligatorii care pot face diferenţa între o epilare fără riscuri şi una cu urmări tragice. 

Hepatita C, HPV şi hepatia B, printre bolile ce pot fi contractate la salon

„Printre lucrurile care trebuie avute în vedere atunci când mergeţi la epilat ar fi următoarele: verificaţi dacă ceara se refoloseşte, indicată ar fi ceara de unică folosintă, sau dacă grosimea firului de păr nu permite acest tip de ceară, asiguraţi-vă că temperatura de topire este una foarte ridicată încât să anihileze orice bacterie. Nu uitaţi să vă amendaţi pe loc cosmeticiana dacă nu foloseşte mănuşi de unică folosinţă fiindcă o picătură de sânge de la extragerea părului o poate îmbolnavi atât pe cosmeticiană, cât şi pe clientă. Fiecare zonă trebuie epilată şi tratată distinct, după fiecare zonă epilată specialistul trebuie să se dezinfecteze, în caz contrar riscă transmiterea către clienţi a unor viruşi foarte nocivi: viruşi herpetici, hepatita C, HPV sau hepatia B. Este important să verificaţi, precum o faceţi cu acele de seringă, să se schimbe spatula cu care se aplică ceara“, recomandă Georgiana Bălan, specialist cosmetician Class Salon.

Epilarea cu laser presupune mai puţine riscuri

„Pe de altă parte, în epilarea definitivă cu laser dioda este folosită o tehnică extrem de rapidă, care îndepărtează firele de păr fără durere şi nu are efecte negative asupra sănătăţii. Ca şi în situaţia epilării tradiţionale, şi aici regulile de igiena trebuie respectate. Curăţarea şi dezinfectarea instrumentelor, curăţarea post procedură, folosirea mănuşilor de unică folosinţă de către specialist, folosirea ochelarilor de protecţie pentru a nu fi lezaţi ochii de lumina dată de laser. Contrar unor mituri «urbane», epilarea definitivă nu produce cancer. Eliminarea firelor de păr de pe trup, membre sau din zona inghinală nu are nicio consecinţă asupra sănătăţii în mod general, iar dacă este realizată cu aparate certificate, într-o clinică acreditată, atunci nu vei avea parte de efecte secundare nedorite“, declară Alice Militaru, terapeut Clinica Skin MedSPA.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite