Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Calm!

5
12 Mar 2020 11:09:29
Petre Barbu

S-a oprit apa la robinet. Şi rece, şi caldă. Avarie! O fi din cauza coronavirusului? (Calm!) S-a ars şi becul pe hol. Trebuie să-l schimb, alţi bani. (Calm!) S-au închis şcolile şi teatrele. (Calm!)

Dacă se închide şi metroul? (Calm!) Se închid şi mall-urile? (Calm!) Bursele au căzut, turismul s-a prăbuşit, preţul petrolului a luat-o la vale. Investitorii s-au panicat, banii s-au speriat. (Calm!) Dacă vine criza? Dacă se taie salariile? Dacă încep concedierile? Explodează şomajul. Dacă rămân pe drumuri? (Calm! Calm! Calm!) Cresc preţurile? (Calm!) Dacă nu se mai bagă mâncare la supermarket? Rafturile goale! 

Nu mai am puterea să văd rafturi goale, mi-e de-ajuns câte am văzut pe vremea lui Ceauşescu. (Calm!) 

Şi piaţa, dacă se închide piaţa şi dispar cartofii, ceapa şi fasolea? Să se bage cartele la pâine! (Calm!) Dacă e criză de medicamente? Dacă se închid farmaciile? Spargem vitrinele şi ocupăm farmaciile! Avem nevoie de pastile! (Calm!) Dacă încep să moară oamenii pe capete? Cad din picioare pe stradă, pe unde nimeresc. (Calm!) Unii zic că vine sfârşitul lumii. (Calm!) Cât timp mai avem până la sfârşit? (Calm!) Dacă mor şi eu? Până să mor, trebuie să fac ceva, nu pot să stau aşa, când ştiu că o să mor, ce să fac? (Sex.) Cum, dracu', să fac asta până la sfârşitul lumii? (Sex!) Îmi iau rămas bun de la ai mei, de la prieteni... Care prieteni, că nu mă mai sună nimeni să mă întrebe ce mai fac. Toţi m-au uitat, toţi s-au dat la fund! Crezi că o să-şi mai amintească cineva de mine tocmai acum, când fiecare vrea să-şi scape pielea, adică plămânii şi căile respiratorii? (Calm!) O să mor singur! (Calm!) De ce să mă ia coronavirusul tocmai pe mine? De ce? Să-i ia pe păcătoşi, că sunt destui pe lumea asta! Eu mă rog la Dumnezeu pentru iertarea păcatelor, sunt cu rugăciunile la zi, n-am restanţe, nici la întreţinere, nici la curent. Ia-i pe păcătoşi şi lasă-mă! (Calm!) Şi dacă scap, ce-o să fac în lumea asta distrusă de pandemie? Merită să trăiesc printre ruine şi fantome? Să ne punem pe muncă, să reconstruim ce-a fost distrus. Aşa s-a întâmplat după al Doilea Război Mondial. Oamenii s-au pus pe muncă, să trăiască mai bine, să uite suferinţele şi ororile războiului. Dar noi, acum, trăim bine, mult mai bine decât cei din anii '50. De ce să mai muncim? Avem de toate, supraproducţie de alimente şi gadget-uri. După război, oamenii pierduseră totul, dar au avut parte de nişte lideri adevăraţi. Chiar dacă erau despărţiţi de Cortina de Fier. Erau lideri puternici, faptele din acele vremuri stau mărturie. Unii au fost lideri vizionari, alţii au fost criminali, unii au creat, alţii au torturat, dar toţi au fost puternici. Aşa s-a reconstruit lumea după război. Dar acum, ce fac liderii? Analizează, dezbat, evaluează, negociază până la plictiseală, se reunesc, vorbesc în clişee şi-o freacă la rece! (Calm!) Neputincioşi, incapabili, dau din gură ca să câştige voturi! (Calm!) Ăştia nu sunt lideri, sunt panarame care produc panică. (Calm!) Unde sunt acei lideri care să ne scoată din comoditate, confort, superficialitate şi prostie? (Calm!) Avem nevoie de lideri cu idei şi credinţă, în care să credem în calea cea bună de urmat...    

Uite că a venit apa! Mă spăl pe mâini. Calm. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lica Mosu
12.03.2020, 12:22:43

@ Autor . Mai era o ...situatie ,,nashpa" : daca mai vine si fo bomba nucleara ?? Ce faci ?? ,,Te infasori intr-un cearsaf si te indrepti, CALM, spre...Belu !!" P. S... anatate !!!

Mitica Sandru
12.03.2020, 19:16:49

nu din cauza virusului ci din cauza ciumei(rosii). stii, iarna nu-i ca vara da share la treaba asta: https://www.docdroid.net/0yD68Ma/corona.pdf

Mitica Sandru
12.03.2020, 19:19:59

"Ăştia nu sunt lideri, sunt panarame care produc panică." pai asta zic si eu de vreo 2 saptamini. panarame , nulitati si retardati. virusul e pe planeta din 2003...isteria e creata de mincinosii care au zis ca au rezolvat SARS-ul si de fapt nu l-au rezolvat...acum urla ca sa intram noi in functiune si sa terminam cu bullshitul asta. 3,2,1...shit is gone. Please continue what you were doing. Just a monkey left in the control room.

tudor gheorghe
13.03.2020, 08:42:59

A izolat cineva "virusul" din tesuturile unei victime , l-a masurat, fotografiat, i-a aflat componenta? N-am vazut sa spuna cineva lucrurile astea.Nu se prea stie nimic despre "virusul" asta.In conditiile astea cum , cine, unde si cand a reusit sa creeze si sa distribuie atat de repede "teste" pentru depistarea lui?In afara de "pandemia" de panica intretinuta de tembeliziuni si "stirile" lor nu aflam de fapt nici un lucru util. Cum se numesc kiturile de test? Ce companie farma le-a produs? Cum au fost testate si validate kiturile de test? Care e procentajul lor de eroare? Oameni buni , astea sunt intrebarile pe care ar trebui sa ni le punem, nu sa credem orbeste in ce spune media si sa devenim fiare , in stare sa sfasie orice fiinta care se apropie de ele.

Milu
14.03.2020, 15:49:47

Se dau pensiile speciale la timp ! (Calm!) 10-15 mii de lei de căciulă pe lună ! (Calm!)

Modifică Setările