Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Când îţi iei casă la Corbeanca, mai faci networking doar cu vecina de peste gard

14
26 Apr 2019 10:11:52
George Butunoiu

Dar ce scârbiţi sunt mulţi şi ce scandal fac pentru că firmele fac angajări prin recomandări, şi chiar îşi încurajează angajaţii să-şi aducă prietenii şi cunoştinţele, să-şi folosească toate relaţiile pe care le au... Şi le mai dau şi bani pentru asta!

Oare de ce le-o fi greu să înţeleagă un lucru atât de elementar şi de simplu, că şi pentru companii şi pentru candidaţi aceasta e, adesea, cea mai eficientă metodă de angajare? La toate nivelurile, de la tinerii absolvenţi până la managerii de top.

Networkingul e una dintre cele mai bune şi profitabile investiţii pe termen lung pe care cineva le poate face pentru cariera lui profesională, şi cu multe alte avantaje indirecte şi colaterale. Se ştie, se vede peste tot în jur, şi totuşi foarte puţini o fac. Vorbesc despre networkingul făcut cu cap, desigur, cu obiective, planificare, instrumente de lucru.

Mulţi îşi aduc aminte de asta doar când îşi pierd jobul şi văd că nu primesc niciun răspuns după ce au trimis nu ştiu câte CV-uri. Şi apoi umplu Internetul cu comentarii cum că nu ai nicio şansă dacă nu cunoşti pe cineva la o firmă care să te recomande.

Dar pe ei cine i-o fi împiedicat să cunoască oameni de la mai multe firme şi instituţii, să iasă la o cafea cu ei, să-i întrebe cum merg lucrurile pe acolo, să le ceară e-mailurile şi numerele de telefon? Răspund tot eu: Instagramul, Facebookul, vorbitul cu orele la telefon, Netflixul, Românii au talent, mersul la bere cu gaşca, dacă sunt pe la entry level, grătarele din curte cu vecinii şi cu prietenii vechi, tot prin middle management şi ei, sau casa de la Corbeanca, de la care nu îţi mai arde să te întorci pentru încă o întâlnire în oraş, când eşti în top management.

Dar un om deştept trebuie să găsească un echilibru şi o soluţie ca să le facă şi pe unele şi pe altele! – mi se va răspunde imediat. Da, frumos spus, însă în ziua de astăzi nici măcar oamenii deştepţi nu mai pot găsi acest echilibru, şi nici soluţia, pentru că ea nu există. Nu poţi să faci şi networking şi să te şi bucuri de toate plăcerile vieţii în acelaşi timp. De ţinut minte pentru ziua în care va trebui să vă căutaţi alt job.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

val petru
26.04.2019, 16:01:48

Da, excelent punctat! Ati abordat un subiect "delicat", care inca este asimilat actelor de coruptie, de trafic de influenta, expresie a "hidosului sistem comunist" PCR - Pile, Cunostinte, Relatii. Pe scurt, aveti dreptate, argumentatia este etic corecta si umana. Lucrez in comunicare la o firma internationala care practica in mod preferential acest tip de recrutare. Sunteti, insa, o voce (inca) singulara. Cred ca o expunere profesionala repetata a subiectului si o dezbatere, cat mai intensa posibil, in intalnirile breslei, in relatiile cu publicul general si cu presa, spre constientizare si deculpabilizare, ar fi mai mult decat bienevenite. Sarbatori fericite!

-2 (8 voturi)
Dan Radulian
26.04.2019, 20:43:32

Prostii! Tot pile se numesc, numai ca i se spune networking (daca poti sa pronunti un pic ragusit e si mai bine). Sistemul promoveaza mediocritatea si nu meritocratia. Multi tineri, in special, nu au nici o sansa sa-si valorifice calitatile din cauza acestui sistem care acum e ridicat la rang de regula de aur. Auzi, sa mergi la o bere ca sa obtii o slujba! Sa ceri numere de telefon, adrese de emali. Cind toti se feresc ca dracul de tamiie sa ti le dea. Nebunii! Lucrez de multi ani in strainate si cred ca sint destul de informat cum lucreaza sistemul. E general acceptat, dar nu-l ridicati in slavi. Problema de fapt este ca companiile se feresc sa fac angajari in mod direct pentru ca se intimpla sa angajeze persoane care nu 'fit'. Evident ca tipul de argumente aduse de voi poate fi usor clasificat ca bullshit.

+6 (10 voturi)
Stan Toma
26.04.2019, 21:21:30

Doar angajatii necalificați se cauta la Forțele de Munca sau cum se numesc acum . Sistemul de "pile si relatii " nu are nimic de-a face cu sistemul comunist "diploma-n față , prostu-n spate" cum s-a practicat în România. Cand te intetrseaza o persoana pentru o funcție este ca și când ai cumpara un cal din târg , il controlezi inclusiv la dinti nemaivorbind se ce stie sa faca .

-3 (5 voturi)
asamura tanabe
27.04.2019, 09:22:57

Exista si in unele tari aceasta angajare prin recomandare (n-am auzit de expresia "networking", desi sunt intr-o tara straina de limba engleza). Diferenta dintre Romania si alte tari e ca, daca aduci un om care nu se tine de treaba si pentru care ai garantat/pe care l-ai recomandat, zbori si tu din job, alaturi de respectivul. In Romania, nici vorba de asa ceva; totul numai o pilaraie! De curand, am avut de-a face cu o firma multinationala de acolo, mare, foarte mare; cred ca 70-80% erau rude intre ei, amante etc. De aia si merge treaba "bine". Deci nu mai conteaza daca stii s afaci ori nu ceva, daca ai anume calitati sau nu pentru un serviciu, conteaza daca esti intr-o retea care s ate recomande, in urma multiplelor iesiri pe la mici sau nu, sau in urma puparii in cur, cultivate profesionist, pupa cururile importante, ca nu stii cand ai nevoie s abagi o limba!... Asa se face recrutarea in Romania, de aia si merge treaba brici!

+5 (7 voturi)
Ludwig
27.04.2019, 16:30:10

Stan Toma Depinde la bugetari este PCR ca sunt numai nepotisma gineri, soacre, nepoti, soti, parinti, etc... In privat sa zicem ca angajezi 80% competenti prin acest "pcr", dar 20% mai intra si putregaiuri din obliogatii gen nevasta unui director la nu stiu ce companie de stat ce va achizitiona apoi servicii si produse de la noi. Binenteles ca nevasta va sta pe net cu reviste de moda in fata si nu o va stresa nimeni chiar daca e in privat.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările