Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Care este cea mai bună apă de băut: cea de la robinet, cea filtrată sau cea îmbuteliată?

13
11 Sep 2021 12:00:45
Autor: George-Andrei Cristescu

Organismul uman e alcătuit, în proporţie de 65 - 80%, din apă. Ea este ingredientul principal, prin urmare, e important nu doar să o bem. Contează şi calitatea ei, dacă ţinem la sănătate. Tu ce fel de apă bei? Ştii ce efecte are, pe termen lung, apa de la robinet? Dar cea îmbuteliată? Mihaela Dudescu, consultant în hidratare, vine cu toate răspunsurile.

Există două tipuri de apă:
  • De nivel 1: cea potabilă, cu rol strict de a te menţine în viaţă.
  • De nivel 2: să aibă potenţial de a reduce stresul oxidativ şi să aibă nivel mare de hidratare, pH neutru, alcalin (7.0 - maxim 9.5)
 

Cât de bună e apa de la robinet

Dacă stai la bloc şi ea îţi vine din sistemul centralizat de distribuţie, trebuie să ştii că, de la furnizor, apa rece pleacă în parametri optimi pentru consum. Ce ajunge să curcă la tine la robinet este, însă, altă poveste, deoarece pe traseu, de pe conductele învechite, poate aduna impurităţi. Mihaela Dudescu recomandă să o filtrezi înainte de consum, explicând ce efect are clorul din apă asupra organismului nostru. „Clorul este un agent de dezinfectare necesar în apă, care distruge germeni, bacterii, microorganisme ce ar putea cauza giardia, dizinterie, hepatită şi alte boli grave. Ne salvează viaţa, dar ne-o şi pune în pericol, atunci când e consumat a la long.
 
S-a demonstrat că femeile care au băut apă cu clor în timpul sarcinii au avut un risc mai mare să dezvolte malformaţii congenitale la făt. Apoi, consumul de clor favorizează apariţia cancerului rectal şi de colon. Efectele negative sunt şi externe, la nivelul pielii, care se usucă mai uşor şi îmbătrâneşte mai rapid”, avertizează expertul în hidratare.
 
Citeşte continuarea pe click.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Ludwig
11.09.2021, 12:12:45

Pai si apa plata fac pariu ca e tot de la robinet imbuteliata. Analizele de laborator se pot falsifica...

+11 (15 voturi)
KalmM
11.09.2021, 13:29:30

Eu dimineață beau apa de nivel 1, sa mă mentina în viața, diluata cu cafea, apoi doar apa de nivel 2 cu adaus de malț pentru a-i micșora pH-ul.

-4 (16 voturi)
Vasile Porojan
11.09.2021, 12:43:30

..."...expertul în hidratare"...m-ați omorât...🤣🤣🤣

+16 (16 voturi)
Caius Iulius Caesar
11.09.2021, 17:11:18

O colectie de brasoave cu adevaruri amestecate printrem in stil cus-cus, ca sa se vanda mai repede brasoavele. Auzi tu, "expert in hidratare" ...apa de categoria 1 si 2 ??? de unde-i gasiti pe astia ? Vrei apa cu continut redus de clor, ai doua variante: o lasai 30 minute in cana/carafa, si clorul se disipeaza singur in atmosfera, daca vrei mai repede, in cana/carafa pui o picatura de lamaie cat de mica, amestecu bine si s-a neutralizat bine clorul. Cat o fi avut experta asta la chimie ?

-6 (14 voturi)
ovidiu preda
11.09.2021, 21:59:36

apa de izvor de munte, neatinsa de "experti"

-11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările