Cărţile care m-au învăţat să mă iubesc mai mult

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există un stereotip care spune că literatura de tip self-help este pentru cei singuri si trişti. Sunt cât se poate de bucuroasă că acest tip de gândire este în prezent considerat depăşit şi învechit. Pentru că sunt atât de multe cărţi pe piaţă care te pot ajuta să te apropii de cea mai bună versiune a ta.

Nu există nimic plăcut pentru mine decât să mă relaxez cu o cană de ceai cald şi o carte bună, din care să învăţ cum să fiu mai bună şi cum să mă iubesc mai mult. Pentru că nu e nicio ruşine să lucrezi cu tine şi să încerci constant să fii mai bun decât cel care ai fost ieri. Până la urmă, cea mai importantă relaţie pe care o vei avea vreodată este cea cu tine însuţi.

Ce cărţi să citeşti atunci când nu mai crezi în iubire

Fie că ai nevoie de un pic de evadare în propria minte, un sfat legat de carieră sau viaţa emoţională, un mic imbold pentru a avea mai multă grijă de corpul, creierul şi sufletul tău, găseşti tot ce ai nevoie în cărţile de mai jos. Pe mine m-au ajutat atunci când tânjeam după o reîmprospătare a perspectivei sau după câteva vorbe înţelepte. Lucrul pe care toate aceste cărţi îl au în comun este că, citindu-le, te vei simţi ca atunci când vorbeşti cu un prieten bun şi informat, care ştie exact ce sfat îţi trebuie.

Înţelepciunea duminicilor, de Oprah Winfrey

intelepciunea duminicilor

Autoarea acestei cărţi nu mai are nevoie de nicio introducere. Înţelepciunea duminicilor a fost ca o terapie pentru mine. Organizată în 10 capitole – fiecare reprezentând un pas înainte în călătoria spirituală a lui Oprah şi deschis cu un eseu personal – cartea oferă selectii inspirate ale celor mai semnificative conversaţii pe care aceasta le-a purtat cu unii dintre cei mai admiraţi lideri spirituali de astăzi: Arianna Huffington, Shonda Rhimes, Tony Robbins, Eckhart Tolle, Elizabeth Gilbert şi mulţi alţii. Pentru mine a fost o sursă nesecată de inspiraţie şi iubire.

Dependent de spirit, de Gabrielle Bernstein

gabrielle bernstein

Gabrielle predica iubirea de sine înainte ca termenul să devină preferatul industriei de wellness şi self-help. Vei aprecia atitudinea ei rebelă, deschiderea si onestitatea cu care împărtăşeşte detalii pe cât de personale, pe atât de bine informate – pentru mine a fost contagioasă - şi vei găsi soluţii practice pentru orice tipar de gândire care-ţi pune piedică, precum neîncrederea sau lipsa stimei de sine.

6 cărţi înţelepte, care m-au ajutat în momentele grele

Darurile imperfecţiunii, de Brene Brown

darurile imperfectiunii

Femeia asta m-a ajutat enorm! Ea m-a învăţat ce înseamnă să trăiesc autentic şi de ce sentimentul de ruşine n-ar trebui să existe în arsenalul meu emoţional. În această carte îţi arată cum să cultivi curajul, compasiunea si conexiunea si cum să te trezeşti în fiecare dimineaţă şi să-ţi spui, “Orice s-ar întâmpla azi şi oricât de puţin voi reuşi să fac din ce mi-am propus, nu contează, am făcut suficient” şi cum să te culci în fiecare seară gândindu-te, “Da, uneori îmi e frică, dar sunt şi curajoasă. Şi da, sunt imperfectă şi vulnerabilă, dar asta nu schimbă faptul că merit iubire.”

Adevăratul refugiu, de Tara Brach

adevarul refugiu

Cum reacţionezi când te confrunţi cu o boală care îţi pune viaţa în pericol, cu conflictele din familie, cu relaţii aflate pe punctul de a se destrăma, cu traume vechi, cu gândirea obsesivă, cu emoţiile copleşitoare sau cu pierderile inevitabile? Dacă eşti precum majoritatea oamenilor, există şanse să reacţionezi cu frică şi confuzie, apelând la strategii bine-cunoscute: furie, comportamente care creează dependenţă şi tendinţa de a te judeca prea aspru. Dar există şi o altă cale. În spatele agitaţiei create de gândurile şi de emoţiile noastre, există o linişte profundă, o prezenţă tăcută capabilă de dragoste fără limite. Tara Brach se referă la acest lucru ca la adevăratul nostru refugiu, pentru că este accesibil fiecăruia dintre noi, în orice moment. Bazându-se pe o interpretare proaspătă a celor trei căi budiste clasice spre libertate – adevăr, dragoste şi conştientizare –, Adevăratul refugiu ne arată nu doar calea spre vindecarea suferinţei, ci şi drumul spre cultivarea capacităţii de a fi cu adevărat fericiţi.

20 de cărţi controversate, interzise de-a lungul timpului

Fă-ţi patul, de William H. McRaven

william mcraven

Viaţa e uneori grea, de multe ori te scoate din zona de confort şi te aruncă în necunoscut. Uneori reuşeşti să te ridici deasupra problemelor, alteori mai puţin. Dar în nicio situaţie, oricât de grea ar fi, nu ar trebui să te abandonezi. Scrisă cu multă modestie şi optimism, această carte atemporală oferă sfaturi practice, simple, dar înţelepte, şi cuvinte de încurajare care te vor inspira să înveţi lecţii preţioase şi din cele mai întunecate momente ale vieţii. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite