Articol publicitar

Cât de mult contează comportamentul online?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus a afectat, într-un mod sau altul, toate profesiile şi domeniile de activitate. Unele au fost oprite, altele copleşite de o cerere mai mare, iar majoritatea au fost nevoite să se reinventeze, să se adapteze noii realităţi.

În ultimul timp, managerii şi antreprenorii şi-au dat seama că afacerile pe care le conduc pot să-şi desfăşoare activitatea de la distanţă, iar unele companii intenţionează să-şi schimbe strategia de afaceri şi să continue aşa, conform unui articol de pe Thrive Global. Mai mult, şi procesele de recrutare şi selecţie s-au adaptat noilor norme sociale şi aşa se face că acum interviurile de angajare se ţin mai mult pe Zoom, iar părinţii s-au trezit în situaţia inedită, care le solicită creativitatea, răbdarea şi talentul pedagogic, de a-şi sprijini copiii în timpul cursurilor online.

Deşi înainte identitatea noastră online părea abstractă, acum comportamentul pe care îl abordăm şi persoana pe care o prezentăm pe platformele sociale şi în videoconferinţe trebuie să coincidă cât mai mult cu cine suntem în societate, pentru că graniţele dintre online şi offline au început sa se confunde.

Dana Olariu, psihoterapeut, ne-a elucidate în cadrul Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global pentru Magic FM, cele mai populare miturile legate de comportamentul online. Astfel, am aflat că statusurile şi imaginile pe care le postăm pe social media nu ne reflectă neapărat starea de spirit, că mediul virtual ne creşte nivelul de anxietate, şi că în spaţiul virtual ne comportăm adesea diferit faţă de cum o facem în lumea reală.

“Unele dintre filtrele pe care le folosim în comportamentul social dinspar în momentul în care avem acea pavăză, care e calculatorul, când suntem distanţaţi de cei cu care comunicăm. În felul ăsta putem să ne dăm frâu liber gândurilor, părerilor, uneori mai autentic, uneori mai agresiv, iar alte ori, când suntem anxioşi social, când ne e teamă de ceea ce cred ceilalţi ajungem să ne petrecem foarte mult timp plănuind, aranjând ceea ce vrem să livrăm pe Internet.”, explică psihoterapeutul.

Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global, difuzată pe Magic TV si pe YouTube Magic FM Romania, pentru a-ţi elucida cele mai interesante mituri despre comportamentul online.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite