Cât ne costă dependenţa de smartphone?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ridurile de expresie sunt istorie, pentru că nu viaţa lasă semne pe faţă, ci dependenţa noastră de smartphone. Acelaşi dispozitiv care ne provoacă dureri de gât sau degete umflate este responsabil pentru o nouă condiţie: mărirea lobului urechii.

Odată cu vremurile se schimbă şi afecţiunile şi bolile oamenilor. Iar potrivit chirurgilor esteticieni, şi grijile estetice ale contemporanilor. Din cauza presiunii aplicate de telefon din ce în ce mai mult asupra urechii, lobul urechii se aplatizează şi se măreşte în timp. De aceea, una dintre cele mai cerute intervenţii chirurgicale plastice include reducerea lobului urechii. 

Această condiţie le afectează, în special, pe femeile cu o pasiune pentru cercei voluminoşi, care trag deja urechea, pielea fiind întinsă peste măsură, potrivit doctorului Khan, citat de „Daily Mail”.

„Greutatea telefonului mobil care apasă pe lobul urechii poate deteriora zona. Şi tinerii care au cercei în ureche sunt supuşi aceluiaşi risc, în special dacă îşi fixează telefonul între umăr şi ureche”, explică acesta. 

Drept urmare, cererile din cabinetele medicilor au crescut simţitor în ultimii ani. Ca şi alte părţi ale corpului, lobul urechii, care are în jur de doi centimetri, în medie, se lasă odată cu vârsta. Factori precum expunerea la soare, cercei voluminoşi şi grei şi, mai nou, presiunea aplicată de telefonul mobil pot accelera îmbătrânirea zonei. 

image

În măsura în care producţia de colagen scade şi se opreşte odată cu vârsta, iar elasticitatea pielii îşi pierde din putere, lobul urechii este supus riscului apariţiei ridurilor, fiind un indicator al vârstei noastre fizice. 

„Pacienţii care cereau această intervenţie aveau în jur de 50 şi 60 de ani, dar am observat că media de vârstă a scăzut cu mult. Am denumit operaţia «mobe lobe», pentru că suntem convinşi că va deveni o procedură extrem de cerută în viitorul apropriat”, spune Khan. Acesta spune că există şi metode preventive prin care viitorii pacienţi se pot feri de intervenţia chirurgicală. „Există nişte injecţii cu o substanţă ce va umple golurile şi va asigura suportul lobului”, explică acesta. 

O altă operaţie include laserul, care poate oferi altă formă lobului urechii. Marginile urechii sunt scurtate, apoi cusute în câteva minute, iar urechile sunt vindecate în mai puţin de o lună. 

Totuşi, cel mai bun sfat pentru prevenirea unei astfel de operaţii implică purtarea căştilor şi chiar reducerea timpului petrecut cu telefonul la ureche. 

Studii numeroase din ultimii ani arată că smartphone-ul este unul din cele mai intruzive aparate din viaţa noastră. Timpul liber îi este dedicat, somnul şi chiar şi sexul sunt date peste cap de către folosirea excesivă, iar potrivit ultimelor dovezi, până şi aspectul fizic este modificat. 

În permanenţă, oriunde am fi, ne uităm în jos la telefonul mobil. Fapt care duce, invariabil, la dureri de gât şi riduri în aceeaşi zonă. 

image

„Corpul nostru nu este făcut să stea în aceeaşi poziţie pentru perioade lungi, iar mulţi oameni adoptă poziţii inconfortabile când folosesc aceste dispozitive. Rezultatul: fizioterapeuţii observă tot mai multe cazuri de dureri de gât şi spate, dar şi de încheieturi, cauzate de folosirea excesivă a smartphone-ului”, spune specialistul Josh Catlett.

Citeşte şi:

 

Ménaje à  trois cu smartphone-ul

 

Cum ne afectează folosirea excesivă a telefonului mobil?

 

Grosolănia secolului 21: dependenţa de telefon

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite