Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ce blocaje se pot depăşi prin hipnoză

0
Articol publicitar
22 Jan 2021 11:29:38
Autor: ADH
Psihoterapeutul Andra Iliaş
Psihoterapeutul Andra Iliaş

Hipnoza are o aură mistică, este învăluită în diverse legende urbane, de la cele care au un sâmbure de adevăr, până la cele complet fanteziste. Însă specialiştii o consideră o tehnică ce conduce creierul către starea de transă, o formă modificată a conştiinţei ce se poate dobândi şi prin alte metode, cum ar fi meditaţia sau dansurile ritualice ale şamanilor.

De fapt, meditaţia este practic o auto-hipnoză, în vreme ce hipnoza aplicată de un terapeut sau un hipnotist, iar starea de transă este una cât se poate naturală, pe care creierul o poate atinge şi în mod spontan, în diverse momente, conform unui articol de pe thriveglobal.ro.

Dar de ce ne-am dori această transă? Care sunt beneficiile ei?

În timpul hipnozei se accesează şi se prelucrează conţinutul subconştientului, acea parte a noastră care procesează informaţia provenită din conştient, şi atunci putem să depăşim mental anumite blocaje. Subconştientul operează cu simboluri şi metafore, motiv pentru care în hipnoză se lucrează mult cu aceste concepte abstracte, ajutând subconştientul să înţeleagă ce vrem să modificăm, pe de o parte, dar şi noi să înţelegem ce îşi doreşte acesta, pe de altă parte.

Astfel, cu ajutorul hipnozei se pot ameliora sau chiar eradica diverse blocaje ce ne consumă existenţa, de la insomnii la fobii sau stări de anxietate, după cum am aflat de la psihoterapeutul Andra Iliaş în cadrul emisiunii Spune pe bune, în care Liana Stanciu şi Mr Curious i-au pus Andrei toate întrebările pe care i le-ai pune unui hipnoterapeut – de la ce este hipnoza, la câte şedinţe e nevoie pentru a depăşi o problemă de ordin emoţional.

Urmăreşte întreaga emisiune Spune pe bune, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla mai multe despre hipnoză.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările