Ce să faceţi înainte de a părăsi un loc de muncă pentru altul mai bun: evitaţi cele mai frecvente greşeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa unei strategii atunci când vine vorba de schimbarea locului de muncă poate transforma perioada de tranziţie într-un adevărat coşmar. Specialiştii recomandă câţiva paşi care vă pot conduce către succesul profesional.

Renunţarea la un loc de muncă înainte de găsirea unuia mai bun poate aduce o serie de provocări. Kathy Caprino, coach pentru persoanele care au nevoie de reorientare profesională, spune că vede zilnic oameni care vor să renunţe la locul de muncă fără a avea un plan bine pus la punct. Din cauza lipsei unei strategii, multe căsătorii şi relaţii au de suferit în perioada de tranziţie dintre două joburui, bunăstarea fizică şi emoţională a partenerilor putând fi serios afectată, scrie forbes.com

Specialistul recomandă abordarea care funcţionează cel mai bine pentru majoritatea oamenilor care vor să-şi găsească un loc de muncă:

1. Fiţi conştient de faptul că în ochii angajatorilor sunteţi mai valoros atunci când sunteţi angajatul altcuiva, mai ales dacă este vorba de concurenţa.

2. Înfruntând provocările actualului job veţi căpăta încredere în sine şi curajul de a depăşi provocările. Acestea joacă un rol extrem de important atunci când susţineţi un interviu.

3. Odată ce aţi trecut cu bine peste anumite provocări profesionale, veţi putea să vorbiţi despre cum le-aţi depăşit într-un mod convingător.

Înainte de a renunţa la un loc de muncă puneţi-vă câteva întrebări:

  • De ce simt că am nevoie de schimbarea locului de muncă?
  • Ce pot face acum pentru a-mi îmbunătăţi situaţia profesionala la actualul loc de muncă?
  • Dacă v-aţi confruntat cu orice formă de maltratare, abuz sau hărţuire sexuală, aţi consultat un avocat înainte de a renunţa la job?
  • Care este planul meu financiar, dacă renunţ?

Din punct de vedere financiar, înainte de a renunţa la un loc de muncă, este important să urmaţi aceşti paşi:

1.  Vorbiţi cu partenerul de viaţă despre situaţia economiilor sau întâlniţi-vă cu un consultant financiar. Dezvoltaţi un plan de tranziţie pentru o perioadă de cel puţin şase luni.

2. Înţelegeţi exact ce presupune părăsirea locului de muncă şi cum veţi fi afectat financiar în perioada imediat următoare.

3. Gândiţi-vă la un plan în cazul în care nu veţi găsi un loc de muncă în următoarele şase luni.

4. Discutaţi cu partenerul pentru a fi siguri că înfruntaţi ca o echipă aceste provocări emoţionale şi financiare.

5. Creaţi un plan cu privire la cheltuielile din următoarea perioadă.

„ Este esenţial să luaţi decizii sănătoase şi bine fundamentate, care să vă conducă în direcţia corectă şi nu faceţi compromisul de a vă găsi un alt loc de muncă nepotrivit pe care să-l acceptaţi doar pentru că aveţi nevoie disperată de bani“, concluzionează Kathy Caprino.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite