Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ce este infarctul miocardic şi care sunt simptomele. Florin Busuioc a suferit unul pe 6 noiembrie

0
7 Nov 2018 19:18:13
Autor: Silvia Rădan
Ce este infarctul miocardic şi care sunt simptomele
Ce este infarctul miocardic şi care sunt simptomele

Vestea că actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic la finalul unui spectacol susţinut la Craiova a cutremurat înreaga ţară. Actorul a fost transportat de urgenţă la spitalul din oraş pentru o intervenţie chirurgicală, apoi a fost transportat la Bucureşti.

Dacă până nu demult infarctul miocardic apărea numai dupa vârsta de 40 de ani, medicii trag un semnal de alarmă! Si tinerii se pot îmbolnăvi, printre cauze fiind şi predispoziţia genetică, fumatul, căldura excesivă asociată cu deshidratarea favorizează producerea infarctului de miocard. 
 
Afecţiunea de care a suferit actorul Florin Busu Busuioc este, de obicei, rezultatul unei blocări în una sau mai multe dintre arterele coronare. Un blocaj se poate dezvolta datorită acumulării plăcii de aterom pe pereţii arterelor, o substanţă în cea mai mare parte constituită din grăsimi, colesterol şi deşeurilor celulare.
 

Ce este infarctul miocardic? 

 
Infarctul miocardic este denumirea medicala a necrozei miocardice acute. Mecanismul este simplu: o placă de grăsime se depune pe pereţii vaselor de sânge din inima şi astfel se formează cheaguri care blochează fluxul normal al sângelui. Muşchiul inimii nu mai funcţionează normal şi apar durerile. Tinerii au tendinţa să neglijeze aceste dureri, dar acest comportament le poate pune viaţa în pericol.
 
O dată produs şi neglijat, infarctul de miocard poate duce chiar şi la moartea muschiului inimii. În fapt, acesta nu se mai contracta şi pacientul are mult de suferit: nu va mai avea dureri în piept, în schimb, va obosi la cele mai mici eforturi.
 
Află care sunt simptomele doar aici!
 
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunţi viaţa intimă! E mai rău la femei
 
Cea mai sănătoasă legumă gătită! Ar trebui să o consumi zilnic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii