Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ce să nu faci atunci când eşti invitat la o nuntă: reguli de etichetă şi protocol

0
19 Jun 2019 17:03:57
Autor: Lizeta Oprea

Prea multă determinare în timpul aruncării buchetului poate fi considerată lipsă de educaţie. Chiar dacă îţi doreşti să fii viitoarea mireasă din grupul de prieteni, nu te împinge pentru a-l prinde. Să nu uităm că este doar un obicei, pentru mulţi fără semnificaţie.

Este o artă să te comporţi cu eleganţă, însă pentru a putea face acest lucru este important să cunoşti regulile generale de etichetă. Iar de multe ori, nunţile oferă oamenilor contextele necesare pentru a-şi dovedi nivelul de educaţie şi clasă, scrie yahoo.com.

Ce să nu faci atunci când eşti invitat la o nuntă:

Nu ignora dess code-ul

Dacă pe invitaţie scrie „black tie“, apariţia în sandale şi rochie de zi nu este cea mai inspirată alegere. La fel cum nu este nici purtarea unei rochii de bal la o nuntă casual. Faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a respecta dress code-ul. Acest lucru este deosebit de important mai ales dacă implică motive religioase. De exemplu, „dacă ceremonia este într-o biserică, acoperirea umerilor este obligatorie“, spune Anne Chertoff, specialist de la Beaumont Etiquette.

Nu te împinge în timpul aruncării buchetului

Prea multă determinare în prinderea buchetului nu vă va face o imagine bună. „Nu trebuie să pari prea dornică, dar nici nu vrei să pari în trecere pe acolo“, spune Diane Gottsman, expert în etichetă şi protocol. Permiteţi buchetului să aterizeze în mod natural în direcţia în care este aruncat, fără a vă împinge. Să nu uităm că este doar un obicei, pentu mulţi fără semnificaţie.

Nu deranjaţi mirii cu problemele pe care le identificaţi

Indiferent ce se întâmplă în jur, lăsaţi mirii să se bucure de cea mai importantă zi din viaţa lor. Chiar dacă şampania nu este rece, muzica nu vă place sau există invitaţi pe care-i vedeţi că se ceartă, încercaţi să rezolvaţi problemele cu ajutorul rudelor. Specialistul recomandă să nu-i deranjaţi pe miri şi să faceţi ce vă stă în putinţă pentru a vă asigura că acea zi va fi cea mai frumoasă din viaţa lor.

Nu vă plângeţi de calitatea mâncării

Comentariile despre calitatea mâncării sunt de evitat. Păstraţi-vă opiniile şi ţineţi minte că „gusturile nu se discută“. În plus, dacă mâncarea nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, probabil nu aţi fost singurul care a observant. Lăsaţi membrii apropiaţi ai familiei să ia măsuri în acest sens.

Nu vă arătaţi plictisiţi sau obosiţi

Pe masură ce începe sezonul de nunţi şi sunteţi nevoiţi să participaţi la mai multe evenimente în aceeaşi lună, este normal ca entuziasmul să scadă. „Dar odată ce v-aţi asumat angajamentul de a merge la o nuntă, indiferent la cât de multe alte nunţi aţi mai participat, arătaţi-vă bucuria şi recunoştinţa că mirii v-au dorit lângă ei la cel mai important eveniment din viaţa lor“, spune Gottsman.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii