Ce substanţe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc şi seleniu, şi sunt la mare căutare pentru că au foarte puţine calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deşi sunt o alternativă ieftină şi la-ndemână, sunt mai nocive decât credem.

Coloranţii, îndulcitorii artificiali şi conservanţii, cunoscuţi şi sub denumirea de E-uri, se găsesc în multe produse procesate. Aceste substanţe sunt utilizate pentru a îmbunătăţi aspectul şi aroma alimentelor şi pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Unele nu ne fac rău, altele însă pot favoriza apariţia multor afecţiuni, precum cancer.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 21 tipuri de semipreparate din peşte şi fructe de mare în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. În urma cercetării s-a descoperit că mai mult din jumătate din semipreparatele pe bază de fructe de mare analizate au în compoziţie între 7 şi 10 aditivi.

Carmin

Cunoscut şi sub denumirea de E120, carminul este un colorant roşu, produs de o specie de gândac, care trăieşte în America de Sud. Numeroase studii au arătat că acest aditiv poate provoca astm, alergii şi rinite, el fiind vinovat şi pentru că duce la hiperactivitate şi deficienţe de concentrare.

Află ce substanţe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare pe clickpentrufemei.ro.

5 semne că ai putea avea cancer esofagian
Topul alimentelor care previn cancerul

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite