Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ce tip de muzică face treaba să meargă ca unsă la locul de muncă: efectele muzicii asupra rezultatelor profesionale VIDEO

1
29 Aug 2016 19:18:32
Autor: Oana Bâltoc
În concluzie, orice tip de muzică am asculta la locul de muncă aceasta ne influenţează pozitiv performanţele profesionale. FOTO kiplinger.com
În concluzie, orice tip de muzică am asculta la locul de muncă aceasta ne influenţează pozitiv performanţele profesionale. FOTO kiplinger.com

Angajaţii care ascultă muzică la birou sunt mai eficienţi şi lucrează mai bine în echipă, conform unui studiu realizat de Universitatea Cornell din SUA.

O cercetare recentă a indicat faptul că managerii ar trebui să-şi încurajeze angajaţii să asculte muzică la locul de muncă, nu să-i admonesteze pentru că se lasă distraşi de alte activităţi decât cele profesionale.

Studiul realizat de Universitatea Cornell a analizat comportamentul a trei grupuri de subiecţi: cei din primul grup nu au ascultat deloc muzică, cei din grupul secund au ascultat muzică veselă, de tipul melodiilor „Yellow Submarine”, al trupei Beatles, sau „Walking on Sunshine”, în interpretarea formaţiei Katrina and the Waves, în timp cel al treilea grup a ascultat melodii heavy metal, de tipul „Smokahontas” (al formaţiei Attack Attack!) and sau „You Ain't No Family”, al  trupei americane Iwrestledabearonce.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au ascultat muzică veselă au fost mai dispuse să colaboreze şi să lucreze în echipă decât cele care nu au ascultat muzică sau care au ascultat melodii triste. Angajaţii care au avut în listă numai cântece heavy metal au fost mai puţin cooperanţi decât cei care s-au delectat cu ritmuri vesele, dar mult mai dispuşi la lucru în echipă decât membrii grupului care nu au ascultat niciun fel de melodii.

În concluzie, orice tip de muzică am asculta la locul de muncă aceasta ne influenţează pozitiv performanţele profesionale, notează publicaţia „The Independent”. Cercetarea a fost inspirată de efectele pe care muzica ambientală o are asupra clienţilor din magazine, care sunt dispuşi să cumpere mai mult dacă ritmurile sunt pe placul lor şi le induc o stare pozitivă.  

„Melodiile cu ritm susţinut au un efect pozitiv asupra noastră, iar cercetarea a arătat că oamenii tind să interacţioneze mult mai bine într-un mediu în care au ascultat muzică, inclusiv ritmuri care în mod normal sunt asociate cu stări negative, de tristeţe”, a subliniat psihologul Kevin Kniffin, coordonatorul studiului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

eu doar constat
30.08.2016, 13:49:07

Cand e buna muzica? Inainte, sau dupa? Adica, cum dupa ce? O mare actrita franceza spunea ca ii place un pahar de coniac inainte si o tigara dupa... Ce? Nu s-a mai vazut acest "ceva" la care se potrivesc multe inainte si dupa la locul de munca? Sunt multe studii in acest sens, mai ales ale unor institute de cercetare din Marea Britanie!?