Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ce trebuie să ştii dacă vrei să îţi cumperi un animal de casă

0
Articol publicitar
12 Jun 2019 12:15:27
Autor: ADH
Foto:
unsplash.com
Foto: unsplash.com

Mereu ai cochetat cu ideea de a-ţi cumpăra, dacă nu un câine sau o pisică, măcar un peştişor sau o ţestoasă. Dar pentru că este o decizie pe care nu o poţi lua din impuls, pentru că implică responsabilităţi serioase, a durat ceva mai mult decât te aşteptai.

Acum eşti gata să îţi asumi o astfel de responsabilitate, dar trebuie să ai în vedere câteva lucruri de care să ţii cont:

Un animal de casă devine membru al familiei

Ce înseamnă asta? Că atunci când ţi-ai asumat responsabilitatea pentru acesta, nu mai poţi da înapoi şi trebuie să îl tratezi ca pe un adevărat membru al familiei. Deci, gândeşte-te bine înainte dacă ai resursele necesare, atât afective cât şi materiale, dacă ai timpul necesar îngrijirii acestuia şi în ce mod îţi va schimba stilul de viaţă.

Ai în vedere faptul că, mai ales dacă îţi cumperi un câine, cel mai probabil va trebui să faci şi modificări în locuinţă, pentru a-i asigura toate condiţiile de siguranţă necesare, dar şi pentru a-l împiedica să îţi distrugă lucruri prin casă, fie de plictiseală, fie din motive de lipsă de educaţie.

Ai nevoie de un medic veterinar de încredere

Animalul tău de casă va deveni un membru al familiei, deci, aşa cum tu ai un medic pe care te poţi baza, aşa trebuie să aibă şi el un veterinar care să îl ajute de fiecare dată când are nevoie. Fie că este vorba despre un cabinet veterinar Bucuresti (dacă locuieşti aici, evident), fie că alegi consultaţii medicale la domiciliu, trebuie să te asiguri că în cazul unei probleme de sănătate ai la cine să apelezi în timp util.

Şi nu doar despre urgenţe şi probleme de sănătate este vorba atunci când alegi să ai un prieten necuvântător, trebuie să ai în vedere că trebuie vaccinat, deparazitat, toaletat periodic, eventual sterilizat, deci ai nevoie de profesionişti pentru mai mult decât intervenţii de urgenţă.

Trebuie să îţi alegi animalul de casă în funcţie de o serie de particularităţi ale vieţii tale

Dacă ştii că stai la birou câte 14 ore şi mai ieşi şi cu prietenii trei seri pe săptămână, nu are rost să îţi iei câine, care va suferi enorm de plictiseală şi pe care nu vei avea timp nu doar să îl scoţi zilnic afară, dar nici să îi acorzi atenţia pe care o merită. Sau, dacă în weekenduri îţi place să leneveşti pe canapea, ia-ţi o pisică, nu un căţel de vânătoare, care are nevoie de câteva ore de mişcare, zilnic.

De asemeni, dacă bugetul tău lunar nu este unul foarte echilibrat, nu alege un animal care are nevoie de condiţii speciale şi care necesită multe cheltuieli, fie că este vorba de hrană, spaţiu de locuit sau îngrijire veterinară contantă.

Dacă te ştii alergic, nu îţi asuma creşterea şi îngrijirea unui animal care va deveni o sursă constantă de alergeni şi care nu va face altceva decât să îţi complice viaţa.

Dacă te gândeşti serios la responsabilităţile pe care le implică deţinerea unui animal de casă şi iei decizia de a adopta unul, satisfacţiile vor fi pe măsură. Ia în calcul cele de mai sus şi bucură-te de prietenul tău necuvântător, oricare ar fi acesta.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii