Ceaiuri de vară cu efect tonic pentru memorie: „Menţin un tonus bun şi creează rezistenţa la surmenaj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lămâia şi semninţele de chimen sunt ingrediente recomandate pentru a da un impuls memoriei. Fie că sunt consummate în ceaiuri reci sau adăugate în mâncare, cercetătorii susţin că acestea sunt un tonic excelent.

Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante. În astfel de situaţii, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi cu vitamine C şi E (mai ales). Fitoterapeuţii europeni au constatat o îmbunătăţire certă a memoriei după o cură bogată în suc de citrice, de fructe şi de ceaiuri.

Lămâia

Cercetătorii care au studiat îndeaproape lămâia au constatat că acest fruct, bogat  în substanţe active, cum ar fi calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru revigorarea memoriei şi pentru numeroase afecţiuni printre care hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile şi hemoragiile, scrie click.ro

Lămâia este un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Nutriţioniştii europeni au constatat că randamentul intelectual este sporit  la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susţine că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

Seminţele de chimen sunt folosite în trei domenii: în bucătărie ( ca şi condiment), în industria băuturilor, datorită aromelor şi în medicina naturistă. Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice şi  pentru bronşite. Totodată, specialiştii recomandă această infuzie  femeilor care alăptează, dar şi copiilor mofturoşi la mâncare. Chimenul este „doctorul” problemelor abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni. Infuzia preparată din chimen are o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare. În această privinţă, specialiştii recomandă consumul infuziei  de chimen care nu are prea mulţi concurenţi. Mai mult, unii terapeuţi spun că, ”alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei memorii de elefant”.

Cercetătorii şi oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma unui studiu, că ceaiul de chimen are o proprietate surprinzătoare de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, De aceea, nutriţioniştii îl  recomandă în curele de slăbire.

Ceaiul de chimen reglează ritmul cardiac, ajută la eliminarea viermilor intestinali şi la absorţia fierului în organism.  

Această plantă, consumată în cantităţi mari, poate deveni toxică şi astfel poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite