Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cele mai bune cărţi de dezvoltare personală

0
Articol publicitar
9 Jun 2021 14:09:26
Autor: ADH

Când începi să citeşti cărţi de dezvoltare personală, trebuie să ştii că nu sunt create toate egal. Unele te ajută să începi călătoria, altele îţi dau un impuls atunci când ai acumulat experienţă în anumite domenii.

Dacă citeşti pentru prima dată o carte de dezvoltare personală, este posibil să îţi dai seama că viaţa nu este doar în alb şi negru. Vei vedea că destinul nu este ceva bătut în cuie şi că poţi să devii ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Citind carti dezvoltare personala, vei învăţa să îţi asculţi vocea interioară şi acestea te vor face să ai mai multă încredere în propria ta persoană. Vei învăţa să te ridici din ce în ce mai sus. Poţi să achiziţionezi astfel de cărţi de la o librarie online, precum cartidesuflet.ro. Aici ai o întreagă librărie virtuală de unde să alegi numeroase titluri ale unor bestselleruri internaţionale, ce au schimbat destinele multora. De asemenea, vei putea achiziţiona şi carti spiritualitate, diferite şi totuşi asemănătoare cu dezvoltarea personală.

Iată cele mai bune cărţi de citit pe tema dezvoltării personale, indiferent de ce vârstă ai:

Tolle E.- Puterea prezentului. Un ghid pentru iluminarea spirituală

Acum, în prezent, problemele nu există pentru că descoperim că suntem perfecţi şi întregi. O călătorie stimulativă şi extraordinară pentru a descoperi puterea prezentului, pentru a descoperi că putem găsi calea de ieşire din durere lăsându-ne să mergem în prezent, fără a fi ancoraţi în trecut sau proiectaţi spre griji cu privire la viitor. Pentru a începe călătoria în „Puterea prezentului”, trebuie să ne lăsăm deoparte mintea şi sinele fals pe care l-a creat. Şi anume ego-ul!

Napoleon Hill - Gândeşte-te şi îmbogăţeşte-te

Marele bestseller cu adnotări şi exemple moderne care dovedesc relevanţă şi validitatea filosofiei autorealizării este cartea pentru cei care doresc să aibă succes. Clasicul Napoleon Hill, vândut în toată lumea în peste 60 de milioane de exemplare, prezintă textul complet al ediţiei originale, cu toate cazurile raportate de Napoleon Hill. Acesta actualizează fiecare capitol în funcţie de situaţia actuală. O carte care nu numai că îţi va schimba ideile, dar îţi va schimba literalmente modul de gândire.

Carnegie D. - Secretele succesului

Cuvintele sugerate de Carnegie nu sunt divagări teoretice ale unui expert în relaţii interpersonale şi nici capitole ale unui tratat de psihologie puternic: sunt pur şi simplu sfaturi care au o utilizare practică imediată la locul de muncă, acasă, în afaceri şi în relaţiile sociale generale. Într-un stil conversaţional şi plăcut, Carnegie oferă o soluţie la problemele de zi cu zi pe care nicio şcoală nu se pregăteşte să le facă faţă. Şi toate acestea au scopul de a te duce pe culmile succesului. 

Dispenza J. - Antrenează-ţi creierul 

De ce continuăm să obţinem aceleaşi locuri de muncă, să avem aceleaşi relaţii şi să ne găsim în aceleaşi capcane emoţionale? Dr. Joe Dispenza nu numai că ne învaţă de ce oamenii au tendinţa de a repeta aceleaşi comportamente negative, ci arată cum cititorii se pot elibera de aceste tipare de dezamăgire. Cu combinaţia dinamică a ştiinţei şi accesibilitatea „cum să”, Dispenza ne învaţă cum să folosim cel mai important instrument în corp şi viaţă - creierul. Dispenza a atins capacitatea creierului de a deveni dependent de emoţiile negative. Acum, în cartea sa, el explică modul în care gândirea nouă şi noile credinţe pot reconfigura literalmente creierul cuiva pentru a schimbă comportamentul, reacţiile emoţionale şi modelele de formare a obiceiurilor. Majoritatea oamenilor nu ştiu cât de dependenţi sunt de emoţiile lor şi cum creierul perpetuează automat aceste dependenţe. Pe scurt, devenim sclavii dependenţelor noastre emoţionale fără să ne dăm seama. Observând tiparele noastre de gândire şi învăţând cum să „conectăm creierul” cu noi modele de gândire, putem rupe ciclurile care ne ţin prinşi şi ne putem deschide către noi posibilităţi de creştere, fericire şi satisfacţie emoţională. Cartea prezintă o abordare radicală a schimbării modelelor de dependenţă şi a obiceiurilor proaste, bazată pe mai mult de douăzeci de ani de cercetare. Acoperă decalajul dintre ştiinţă, spiritualitate şi auto-ajutor - o formulă care a dovedit succes.

Cialdini R. B. - Totul despre psihologia persuasiunii

De ce este respinsă o cerere formulată într-un anumit mod, în timp ce o cerere identică, prezentată într-un mod uşor diferit, obţine rezultatul dorit? Cialdini, marcând un adevărat punct de cotitură în psihologia socială contemporană, a descoperit că la baza miilor de tactici folosite zilnic de oamenii convingători există şase scheme fundamentale: în această carte el dezvăluie toate mecanismele funcţionarii lor.

Branden N.- Cei şase stâlpi ai încrederii sine

Este rezultatul unei vieţi de practică clinică şi cercetare. Cartea demonstrează importanţa stimei de sine pentru sănătatea noastră psihologică, succesele personale, fericirea şi relaţiile pozitive. Branden defineşte cei şase stâlpi ai stimei de sine, precum trăirea conştientă, acceptarea, responsabilitatea şi încrederea în sine, stabilirea obiectivelor şi integritatea personală. Analizând problema la locul de muncă, în familie, în educaţie, în psihoterapie şi în societate, autorul nu oferă doar îndrumări pentru cei angajaţi în promovarea stimei de sine la alţii, ci prezintă şi câteva exerciţii simple pentru creşterea conştientizării şi eficienţei personale.

Aceasta este o mică parte din lucrările recomandate de cititorii din întreagă lume în ceea ce priveşte dezvoltarea personală. Desigur, la cartidesuflet.ro vei găsi mult mai multe cărţi care s-ar putea să ţi se potrivească. La secţiunea dezvoltare personală vei descoperi peste 700 de titluri din care să alegi. De asemenea, dacă ceea ce îţi trebuie este îndreptat mai mult spre spiritualitate, la secţiunea de cărţi despre acest subiect vei descoperi peste 1200 de lucrări impresionante, scrise de autori din toate colţurile lumii. Fă-ţi viaţă aşa cum doreşti şi poţi începe acest proces cu o lectură bună!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările