Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cele mai bune seturi de Lego Architecture

0
Articol publicitar
26 Jan 2022 18:18:47
Autor: ADH

Indiferent dacă cauţi o modalitate de a-ţi decora biroul sau un cadou pentru o persoană dragă creativă, seturile Lego Architecture sunt o alegere excelentă. Bazate pe unele dintre cele mai emblematice repere de pe tot globul, ele oferă o sursă de inspiraţie pentru adulţi şi copii deopotrivă.

În ultimii 12 ani, au fost lansate peste 50 de seturi Lego Architecture, dar nu toate sunt încă disponibile. Majoritatea sunt acum retrase, iar altele au fost lansate în serii extrem de limitate pe care publicul nu a avut niciodată şansa să le cumpere.
 
Iată o listă cu cele mai bune seturi Lego Architecture pe care le poţi cumpăra în 2021. Am inclus şi câteva seturi de construcţie similare din alte serii care ar putea interesa fanii Lego Architecture.
 
Să începem!
 

Ce este Lego Architecture?

 
Lego Architecture este un sub-brand al Lego care conţine clădiri şi alte repere proiectate de arhitectul Adam Reed Tucker. El a venit cu conceptul în timp ce studia arhitectura şi, în cele din urmă, a fost abordat de grupul Lego pentru a proiecta şi a lansa seturi oficiale.
 
Primele seturi Lego Architecture, Turnul Sears (acum Turnul Willis) şi Centrul John Hancock din Chicago, au fost lansate în 2008. Acestea erau modele extrem de simple, cu mai puţin de 100 de piese, dar majoritatea modelelor actuale au între 500 şi 2000 de piese în total.
 
Există două subcategorii de seturi Lego Architecture: Landmark şi Skyline. Seturile Landmark sunt clădiri şi structuri importante din întreaga lume, iar seturile Skyline sunt o colecţie de 3-5 clădiri dintr-un singur oraş care alcătuiesc o compoziţie orizontală.
 
Reţine că, deşi multe dintre aceste seturi pot fi puse laolaltă de fanii Lego mai tineri, sunt în general destul de dificile şi copiii ar putea avea nevoie de ajutor pentru a le finaliza. Sunt concepute mai mult pentru fanii Lego ceva mai în vârstă care construiesc de ceva vreme (sau pentru adulţii care pur şi simplu iubesc arhitectura!)
 
Fiecare set vine cu o broşură cu instrucţiuni şi câteva fapte istorice despre clădirile în sine.
Cu toate acestea, hai să aruncăm o privire la cele mai bune seturi de Lego Architecture care sunt disponibile în prezent!  
 

Cele mai bune seturi de Lego Architecture

 

1. New York City

 
Oraşul New York este unul dintre cele mai emblematice din lume, iar setul de Lego Architecture este încă unul dintre cele mai populare din serie. Lansat iniţial în 2016, acesta este un set timid de 600 de piese.
 
Acest set înfăţişează clădirea Flatiron, Chrysler Building, Empire State Building, One World Trade Center şi Statuia Libertăţii. Modelul finit are 26 cm înălţime, 25 cm lăţime şi 4 cm adâncime.
 

2. San Francisco

 
Trecând pe coasta de vest a Americii, următorul cel mai popular set Lego Architecture este oraşul San Francisco. Există un pic de perspectivă forţată cu podul Golden Gate, dar modelul finit este perfect pentru a fi afişat pe un raft sau un birou.
 
Acest set Lego Architecture conţine celebrele clădiri „Painted Ladies”, 555 California Street, Piramida Transamerica, Turnul Salesforce, Turnul Coit, Fort Point, Podul Golden Gate şi Insula Alcatraz. Modelul finit are 16 cm înălţime, 28 cm lăţime şi 7 cm adâncime.
 
Setul San Francisco este, de asemenea, un cadou fantastic şi este un punct de plecare grozav pentru cei neobişnuiţi cu clădirile Lego Architecture.
 

3. Statuia Libertăţii

 

Seturile Skyline sunt o introducere excelentă în seturile de Lego Architecture, dar dacă cauţi ceva mai mare şi mai provocator, acest set cu Statuia Libertăţii este o opţiune grozavă.

 
Cu mai mult de 1.600 de piese, acest set îţi va lua câteva ore de construcţie. Ca atare, nu este recomandat copiilor sau începătorilor. Modelul finit măsoară peste 44 cm înălţime, 14 cm lăţime şi 14 cm adâncime.
 
Cumpără acest set dacă eşti în căutarea unei piese mai mari care încă reprezintă unul dintre cele mai emblematice repere din Statele Unite.
 

4. Paris

 
Parisul este unul dintre cele mai populare locuri de vacanţă din lume şi din motive întemeiate. Este plin de repere istorice, clădiri frumoase şi parcuri superbe - toate acestea sunt surprinse în acest set de Lego Architecture.
 
Acest set include Arcul de Triumf, Champs-Elysées, Tour Montparnasse, Grand Palais, Turnul Eiffel şi Luvru, cu câteva zone cu iarbă şi copaci. Modelul finit măsoară 22 cm înălţime, 28 cm lăţime şi 11 cm adâncime.
 
Ca şi restul seriei Skyline, acest kit Lego Architecture este potrivit atât pentru constructorii mai tineri, cât şi pentru arhitecţii Lego experimentaţi.
 

5. Londra

 
Setul London Lego Architecture are mult mai puţine piese decât majoritatea celorlalte modele de Skyline, dar încă include multe repere emblematice ale oraşului. Dimensiunea mai mică înseamnă, de asemenea, că este unul dintre modelele mai ieftine, ceea ce îl face un bun cadou sau punct de plecare.
 
Modelul include Galeria Naţională, Coloana lui Nelson, London Eye, Big Ben şi Tower Bridge.
 
Ia-l pe acesta dacă eşti în căutarea unui model mai ieftin, care să nu dureze atât de mult timp pentru construcţie, dar care să arate în continuare grozav atunci când este expus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările