Cele mai ciudate case din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Nava Pământ“ a fost botezată această casă din Brighton, Marea Britanie, construită integral din gunoaie, printre care şi pneuri uzate. FOTO The Telegraph
„Nava Pământ“ a fost botezată această casă din Brighton, Marea Britanie, construită integral din gunoaie, printre care şi pneuri uzate. FOTO The Telegraph

Locuinţele convenţionale sunt de-a dreptul plictisitoare în comparaţie cu o serie de construcţii inedite, realizate din cele mai bizare combinaţii de materiale. Pneuri uzate, sticle de plastic, piese Lego sau navete de bere sunt numai câteva exemple de materie primă.

Belgienii au realizat o copie a celei mai vechi cafenele din oraşul Nivelles folosind navete de bere pe post de material de construcţie, scrie The Telegraph. Mai exact, vreo 14.000 de lăzi. 

Osteneala lor a fost răsplătită, în anul 2007, cu un loc în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare construcţie realizată din navete de bere.

image

James May, unul din cei trei prezentatori ai celebrului show britanic „Top Gear“, a strâns laolaltă nu mai puţin de 1.000 de voluntari care au pus umărul la ridicarea primei case realizată în întregime din piese Lego. Proiectul s-a desfăşurat în Denbies Wine Estate din Surrey, Marea Britanie, în anul 2009, şi a necesitat nu mai puţin de 3.3 milioane de cărămizi Lego. Locuinţa a fost dotată inclusiv cu toaletă şi duş. 

image

Un chinez sărac a găsit o soluţie locativă pe măsura posibilităţilor sale financiare reduse. Sătul de faptul că preţurile mari din Beijing, capitala Chinei, îl împiedică să-şi închirieze sau să-şi cumpere un loc al lui, omul s-a pus pe treabă şi a construit o casă de forma unui cuib de pasăre, realizată din beţe de bambus, saci de îngrăşăminte şi talaş (resturi şi aşchii rămase după ce lemnul este prelucrat).

image

Artistul argentinian Tito Ingenieri a avut o idee care a atras atenţia lumii întregi. Acesta şi-a propus să realizeze, în localitatea Quilmes din Argentina, o casă locuibilă din 30.000 de sticle, lucru pe care l-a şi dus la bun sfârşit.

image

Folosită ca baracă pentru soldaţi în timpul celui de-al doilea război mondial, această construcţie din cărămizi şi cu acoperiş din tablă ondulată a fost transformată, peste ani, într-o locuinţă modernă. Ann Lewis şi soţul ei au cumpărat baraca şi au reuşit să o schimbe într-un adevărat „magnet“ pentru persoanele excentrice. Nu este de mirare că cei doi au scos-o la vânzare, în anul 2006, pentru 500.000 de euro.

image

Un palestinian din oraşul Khan Younis, Fâşia Gaza, a reuşit să clădească o casă numai din saci plini cu nisip, pietriş şi ceva resturi de fier. Omul a recurs la această soluţie pentru că importurile de materiale de construcţie erau oprite, urmare a conflictului cu Israelul.

image

„Casa de porţelan“ sau „Muzeul porţelanului“ din China, din oraşul Tianjin, este o construcţie migăloasă, de chinez bătrân. Muzeul este acoperit cu milioane de bucăţele de porţelan, 16.000 dintre cioburi provenind de la piese din porţelan extrem de vechi, şi 20 de tone de cristale naturale. Mai mulţi meşteşugari au lucrat timp de cinci ani la terminarea acestui castel în miniatură.

image

Primul hotel de gheaţă din lume a fost construit la Jukkasjaervi, în Suedia. Temperatura din camerele hotelului nu urcă mai mult de -5 grade Celsius, dar are toate şansele să coboare. Şi în România, la Bâlea Lac, avem un hotel de gheaţă, deschis pe timpul iernii. Turiştii curioşi se pot caza în una din cele 12 camere duble puse la dispoziţie sau în unul din cele trei igluuri din apropierea hotelului. Fiecare oaspete primeşte un sac de dormit, pentru că temperatura medie din hotel se încadrează între -2 şi +2 grade Celsius.

image

În partea de est a Londrei, capitala Marii Britanii, se află aşa-numitul „Oraş container/Container City“. În zonă a fost construit un adevărat cartier numai din containere maritime. Urban Space Management, compania care a avut ideea de a trasnforma containerele în studiouri, destinate în special artiştilor, a construit nu mai puţin de 15 astfel de locuinţe.

image

Maria Ponce, o ţărancă săracă din satul El Borbollon, în Salvador, în vârstă de 76 de ani, şi-a construit o casă din sticle de plastic. Construcţia a fost finalizată în anul 2007.


 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite