Cinci greşeli de evitat când găteşti orezul. Secretul unui risotto ca la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Orez, apă, sare, pare simplu şi totuşi nu e deloc. Cele mai multe gospodine fac câteva greşeli simple, uşor de evitat, dar care alterează iremediabil gustul orezului sau îl fac mai greu de digerat. Iată ce trebuie să eviţi pentru a obţine o mâncare de orez ca la carte, indiferent cum decizi să-l găteşti, pilaf, risotto, la cuptor sau, mai practic, la microunde.

Indiferent de reţeta de orez pe care ţi-ai propus s-o reproduci în bucătăria proprie, sunt câteva reguli de bază pe care trebuie să le respecţi, potrivit autoarei franceze de cărţi de gastronomie Amandine Geers, citată de Madame Figaro. 

Geers arată ce greşeli trebuie să eviţi, ca să-ţi iasă orezul gustos, apetisant şi să-ţi cadă bine la stomac. 

Greşeala nr. 1: nu măsori cantităţile 

Renunţă la măsurătoarea din ochi, când vine vorba despre orez, căci este foarte important să respecţi proporţiile. Dacă te numeri printre cei care consideră că este suficient să pui nişte orez într-un vas în care fierbe apa, e momentul să afli că gătitul feculentelor (categorie din care face parte şi orezul), este mai complexă decât pare la prima vedere. 

Metoda prin absorbţie este cea mai bună variantă pentru o mâncare de orez reuşită. Aşadar, ai nevoie de trei unităţi de apă pentru o unitate de orez semiintegral şi patru pentru orez integral. ”Acestea sunt cantităţile potrivite pentru gătitul în vas deschis. Dacă acoperiţi vasul, trebuie să micşoraţi cantităţile, pentru că apa nu se evaporă”, explică Amandine Geers. 

Citeşte articolul integral pe Click.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite