Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cizmarul olandez

6
19 Sep 2019 15:12:20
George Butunoiu

Prietenul meu din Italia e în Olanda cu familia, la post. Într-o zi, fetiţa vine cu fermoarul de la o cizmuliţă rupt. Mama caută un cizmar pe Internet.

Găseşte, ia cizmuliţa şi se duce să o repare. Cizmarul olandez caută un fermoar şi găseşte unul la dimensiunea potrivită, însă culoarea foarte puţin diferită.

- Foarte bine, zice mama italiancă, atunci să le schimbăm!

- Păi ce să schimbăm, că unul singur e stricat.

- Da, dar dacă e culoarea puţin diferită, să le schimbăm pe amândouă, nu?

- Cum aşa? De ce să facem asta? Dar câţi ani are fetiţa?

- 10 ani…

- Şi pentru un copil de 10 ani faceţi toată cheltuiala aceasta fără rost? Nu se poate să risipiţi banii într-un fel atât de inutil, chiar dacă e o sumă foarte mică. Eu nu pot să fiu părtaş la aşa ceva, deşi mă plătiţi, e împotriva principiilor mele. Şi ale noastre, ale olandezilor, de fapt…

Nu a reuşit să-l convingă! Dintr-un fel de politeţe de circumstanţă, a schimbat un singur fermoar şi au avut acasă o dezbatere dacă se pot purta cizmuliţele în acel fel sau nu. Părerile au fost împărţite, dar acesta e un alt subiect…

Şi o întrebare:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lucifer
19.09.2019, 15:17:38

Ce pildă ridicolă!

+1 (1 vot)
Adrian Foangǎ
19.09.2019, 15:20:21

Pe afara, in multe tari, se considera ca hainele si incaltamintea pentru copii trebuie sa fie functionale, nu sa epateze.

+1 (3 voturi)
Dan Dinu
19.09.2019, 16:24:15

Era să cad pe spate de admiraţie faţă de spiritul olandez! Din păcate că mi-am adus aminte de potopul de flori mumificate, fără miros, care se revarsă dinspre Olanda. Atât de corecţi sunt încât au reuşit să facă o plantă naturală să fie la fel ca una din plastic.

+3 (3 voturi)
eu doar constat
19.09.2019, 20:23:33

Eu l-as fi trimis in ma-sa si as fi cautat un cizmar roman, sau un specialist de reparat fermoare de la Obor. Pentru asta sigur aduceam cizmele in tara si as fi incaltat fetita cu una din perechile de rezerva, pentru a o purta in Olanda. Pentru ca in Olanda fetitele n-au o singura pereche de cizme. Si da, Adrian Foanga, fetitele din Olanda epateaza prin ele insele si nu prin cizme, pentru ca doar pe cele mai mari de zece ani se dau bani, dupa ce le alegi din vitrina.

0 (2 voturi)
Dream Pervertor
20.09.2019, 07:13:49

....ba Gica: si o intrebare: .......................ori serverul meu a cenzurat-o ori tu ai mancat-o, ca nu apare!

Vezi toate comentariile (6)