Consolidare casă veche: paşii de urmat şi exemplul unor tineri care au renovat o casă de 101 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lovedeco

Consolidarea unei case vechi presupune multă muncă, răbdare, un buget generos şi, mai ales, un plan bine pus la punct. Ca să porneşti la drum cu temele făcute, în cazul în care decizi să începi un astfel de proiect, îţi spunem care sunt paşii de urmat.

În prima parte a articolului, o arhitectă trece în revistă actele de care vei avea nevoie şi povesteşte despre anumite blocaje sau situaţii neprevăzute de care ai putea să te loveşti pe parcursul lucrărilor. Iar în a doua parte îţi prezentăm povestea a doi tineri care au renovat o casă din Bucureşti, veche de 101 ani.

Iată tot ce trebuie să ştii înainte să te apuci de consolidat o casă veche.

Consolidare casă veche: care sunt actele de care ai nevoie

lovedeco

Primul pas ar fi să ceri de la Primărie un certificat de urbanism (CU), spune arhitecta O. Monoranu. Ai nevoie de acest document dacă vrei să restaurezi, extinzi, demolezi sau chiar să faci o construcţie nouă.

Certificatul de urbanism îţi însumează toţi parametrii urbani la care te raportezi. El stă la baza procesului de autorizaţie şi îţi dă o listă cu toate avizele pe care trebuie să le bifezi pentru obţinerea autorizaţiei de construire

, după cum explică Monoranu.

Tot ea te sfătuieşte ca înainte să te apuci de consolidarea unei case foarte vechi, mai întâi să afli în ce zonă a oraşului se încadrează, dacă este o clădire monument istoric şi este protejată de lege sau nu. Nişte informaţii pe care cel mai probabil le-ai aflat încă din  momentul în care ai cumpărat casa. Dacă vorbim despre un monument istoric protejat de lege, atunci lucrurile sunt şi mai complicate şi costisitoare, deoarece ai nevoie de şi mai multe aprobări pentru a face nişte schimbări la casă.

Continuarea articolului, aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite