Articol publicitar

Cum alegi o vopsea de păr bună

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
AA

Momentul cel mare a venit: te-ai decis să faci pasul important de a-ţi schimba culoarea părului. Aceasta e o decizie esenţială în viaţa fiecărei femei, cu efecte vizibile nu numai asupra aspectului, ci şi asupra psihicului. Atunci când te întâlneşti cu nuanţa care ţi-a fost menită, e dragoste la prima vedere.

Însă cu fiecare schimbare vine şi seria nelipsită de întrebări. ”Ce vopsea de păr să aleg?” ”Ce face o vopsea de păr să fie bună pentru mine?” La aceste întrebări şi multe altele le vom găsi răspuns în următoarele rânduri.

Care sunt tipurile de vopsea de păr?

Răspunsul la întrebarea: ”Care e cea mai bună vopsea de păr pentru mine?” depinde de mai structura părului. Fiecare are un păr cu propriile sale caracteristici. Unor femei li se potriveşte tipul clasic de vopsea de păr, pe când altele se înţeleg mai bine cu formule mai moderne.

Următoarele sunt principalele tipuri de vopsea de păr:

  • Vopsea de păr temporară;
  • Vopsea de păr semipermanentă;
  • Vopsea de păr demipermanentă;
  • Vopsea de păr permanentă.

În următoarele rânduri vom explora împreună atributele fiecărui tip de vopsea de păr. Cu ajutorul acestor informaţii, îţi vei putea alege o vopsea de păr potrivită nevoilor tale.

1. Vopsea de păr temporară

Consideră acest tip de produs ca o perioadă de probă. Vopseaua de păr temporară e alegerea ideală atunci când îţi doreşti doar să încerci noi culori. Datorită ei, poţi testa pentru câteva zile modul în care îţi stă o nuanţă nouă pentru tine şi felul în care te face să te simţi în viaţa de zi cu zi.

Vopseaua de păr temporară acţionează doar la suprafaţa firului de păr. Imaginează-ţi că e o cretă colorată, care, spre deosebire de un stilou sau pix, desenează tabla temporar, fără să fie incorporată în suprafaţa scrisă. Astfel, la prima şamponare, vopseaua de păr temporară se dezlipeşte rapid de pe firul de păr şi curge odată cu apa.

Când apelezi la vopseaua temporară, poţi testa chiar şi cele mai nebuneşti culori de păr. Poate fi micul tău proiect colorat de weekend, care ia final odată cu baia de duminică.

2. Vopea de păr semipermanentă

Dacă vopseaua temporară este un produs cu efect superficial, vopseaua de păr semipermanentă dă startul rezultatelor de durată medie. Însă, deocamdată, tatonăm un teren în care amoniacul încă nu-şi face simţită prezenţa. Vopseaua semipermanentă îţi va menţine noua culoare pentru cel mult 8 şamponări. 

Această opţiune e ideală atunci când nu ai timp să ajungi la salon, dar îţi doreşti să-ţi reîmprospătezi culoarea. Ea e convenabilă şi atunci când vrei să renunţi la vopseaua ta permanentă şi te va ajuta să menţii sub control discrepanţa între ultima colorare şi nuanţa ta naturală. E uşor de folosit chiar şi acasă, cu ajutorul unei prietene sau chiar pe cont propriu.

Poţi să recurgi la vopseaua semipermanentă ca prima ta încercare de colorare dacă îţi doreşti să aduci un luciu intens părului. Însă această opţiune nu e viabilă pentru schimbări mari de culoare. Încearcă să alegi o vopsea semipermanentă de o nuanţă cu 2 sau 3 tonuri mai închise sau deschise decât nuanţa ta actuală.

3. Vopsea de păr demipermanentă

În cazul în care ţi se pare că vopseaua semipermanentă durează prea puţin, însă nici cu varianta permanentă nu te împaci bine, atunci ţi se potriveşte opţiunea demipermanentă. Nici de această dată nu discutăm despre o formulă cu amoniac. Însă vopseaua demipermanentă reuşeşte să intre în firul de păr, dincolo de scoarţa acestuia, pentru a fixa mai bine culoarea.

Spre deosebire de cea semipermanentă, această variantă conţine pigmenţi artificiali oxidativi, pe care îi împrumută de la vopseaua permamentă. Însă o parte dintre pigmenţi sunt şi pigmenţi direcţi, ceea ce e o trăsătură comună cu vopseaua semipermanentă.

De aceea, aceasta e o variantă care dăunează mai puţin firului de păr decât varianta clasică. E recomandată pentru închiderea culorii actuale a părului şi nu e suficient de puternică pentru a acoperi toate firele albe.

4. Vopsea de păr permanentă

Am ajuns şi la opţiunea clasică de colorare a părului: vopseaua permanentă. Dacă te-ai hotărât asupra unei nuanţe de păr şi îţi doreşti să o adopţi pentru următorii ani, atunci aceasta e alegerea bună pentru tine.

Această vopsea conţine amoniac sau substituţi pentru această substanţă. Rolul lor este să deschidă cuticula firului de păr pentru a lăsa pigmenţii de culoare să pătrundă până la nucleul firului de păr. Odată ce cuticula se închide la loc, noua ta culoare a părului va fi sigilată pentru mai multe săptămâni sau chiar luni, fără a arăta vreun semn de decolorare.

Datorită formulei din spatele vopselei permanente, îţi poţi schimba cu mult culoarea naturală a părului. Însă pentru schimbări radicale de deschidere a nuanţei părului, mai mult ca sigur că va trebui să apelezi la un decolorant de păr ca bază pentru culoarea dorită.

Cum alegi cea mai bună vopsea de păr pentru tine?

Pe lângă tipurile de vopsea de păr, mai există şi alte caracteristici care să te convingă să alegi o gamă în detrimentul celorlalte. Oferta de pe piaţă la ora actuală este generoasă. Vei vedea multe compoziţii îmbogăţite cu uleiuri naturale, menite să amelioreze efectele dăunătoare ale vopselei la nivelul firului de păr. Poţi studia diverse formule şi alege-o pe cea care îţi protejează cel mai bine structura părului.

Pe lângă uleiurile adiacente, e important să te decizi şi la o gamă de vopsea care să îţi ofere exact ceea ce îţi doreşti. Se întâmplă de multe ori să te laşi cucerită de o gamă, doar ca apoi să descoperi că nu au în ofertă nuanţele pe care le voiai. 

Un alt truc folositor este să te laşi ghidată de prospectul din cutia de vopsea decât de imaginea tipărită pe cutie. Pletele vopsite de pe ambalaje dezvăluie doar un rezultat al aplicării vopselei pe părul natural, nu şi pe părul deja vopsit. În schimb, manualul de instrucţiuni conţine domeniul de aplicare unde găseşti pentru ce nuanţe e recomandată vopseaua respectivă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite