Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum arată în 2016 un meniu Happy Meal cumpărat de la McDonald's în 2010: „Probabil că se va descompune cutia înaintea mâncării” FOTO VIDEO

0
9 Feb 2016 09:10:49
Autor: Bogdan Dobre
Un chiropractician din SUA susţine că a cumpărat un meniu Happy Meal de la McDonald's, în anul 2010, oferind ca dovadă bonul primit în momentul achiziţiei. FOTO Facebook/Daily Mail
Un chiropractician din SUA susţine că a cumpărat un meniu Happy Meal de la McDonald's, în anul 2010, oferind ca dovadă bonul primit în momentul achiziţiei. FOTO Facebook/Daily Mail

O femeie din SUA, chiropractician de meserie, susţine că a cumpărat un meniu Happy Meal de la McDonald's, în anul 2010, oferind ca dovadă bonul primit în momentul achiziţiei. Aceasta a postat pe Facebook fotografii cu produsul aşa cum arată în prezent, la şase ani după ce l-a cumpărat, şi spune că ţine mâncarea în birou, ca avertisment pentru pacienţii ei.

Jennifer Lovdahl, 33 de ani, din Anchorage, Alaska, chiropractician de meserie, a vrut să le arate pacienţilor săi de ce este important să consume mâncare sănătoasă şi nu mâncare fast-food. Aşa că la 8 ianuarie 2010 a cumpărat un meniu Happy Meal de la McDonald's, iar zilele trecute a postat pe Facebook fotografii cu acelaşi meniu (cartofi şi bucăţi de pui – nuggets), care nu s-a descompus, nu a mucegăit, deşi au trecut şase ani de când l-a cumpărat.

”Au trecut şase ani de când am cumpărat acest "Happy Meal" de la McDonald's. A stat în birou în tot acest timp şi nu a mucegăit, nu s-a descompus cât de puţin (foto jos)”, a scris aceasta. Femeia, de meserie chiropractician, a explicat că ţine meniul la ea în birou ca un avertisment pentru pacienţii care îi calcă pragul, în dorinţa de a-i face să înţeleagă de ce nu este bine să mănânce mâncare fast-food.

„Miroase numai a carton. Am făcut acest experiment ca să le arăt pacienţilor cât de nesănătos este acest tip de mâncare. Mai ales pentru copiii noştri. Alegeţi mâncarea adevărată. Mere, banane, morcovi, ţelină, asta este cu adevărat mâncare”, mai spune femeia.

Jennifer Lovdahl glumeşte pe seama meniului nemuritor spunând că cel mai „probabil, cutia se va descompune înaintea mâncării”.  

FOTO Jennifer Lovdahl

Fotografiile postate de chiropractician au fost distribuite de peste 200.000 de ori de când au fost postate, săptămâna trecută. Utilizatorii au observat cu amărăciune că bonul pare mai afectat de trecerea timpului decât mâncarea.

Jennifer Lovdahl nu este singura persoană care a făcut un astfel de experiment cu mâncare de la McDonald's. Hjortur Smarason, un bărbat din Islanda, care a cumpărat ultimele produse McDonald's vândute de lanţul fast-food în 2009, înainte ca restaurantele din această ţară să se închidă, a păstrat acelaşi burger cu cartofi prăjiţi timp de şase ani. Bărbatul a donat mâncarea Muzeului Naţional din Islanda, unde a fost expus timp de trei ani, înainte de a-i fi returnat fără ca aspectul să se fi schimbat prea mult faţă de momentul în care a fost cumpărat (foto jos).

FOTO Daily Mail 

În 2012, acesta l-a transformat într-un fel de trofeu şi la pus la loc de cinste în barul hotelului său, din Reykjavik, mândru că în ţara şui nu mai există McDonald's. 

La fel, în 2010, bloggerul Joann Bruso a lăsat un meniu Happy Meal, cu burger şi cartofi prăjiţi, pe un raft din casa ei, din Colorado, SUA, iar după un an produsele arătau aproape neschimbate (foto jos). Aceasta a povestit pe blog că în cursul anului a lăsat adesea feresterele deschise, dar muştele sau alte insecte nu s-au apropiat de mâncare.

FOTO Daily Mail 

Reprezentanţii McDonald's au venit cu o explicaţie pentru toate aceste experimente şi susţin că produsele mucegăiesc şi se alterează atunci când sunt îndeplinite condiţiile optime.

Mâncarea are nevoie de umiditate pentru a forma mucegai. În lipsa umidităţii, mâncare se usucă, pur şi simplu, la fel ca o bucată de pâine lasată pe masă peste noapte. Probabil că mulţi oameni au văzut astfel de experimente şi au observat că mâncarea nu s-a descompus. Cel mai probabil, asta s-a întâmplat pentru că mâncarea s-a deshidratat înainte să apară orice formă vizibilă de alterare, au precizat reprezentanţii renumitului lanţ de restaurante fast-food. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii