Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Profeţia care anunţa sfârşitul lumii în 1651 prin „ridicarea Islamului” şi pogorârea Antihristului: „Această lucrare este profund anti-islamică” FOTO

7
15 May 2016 04:09:16
Autor: Mădălina Bătrînca
FOTO manataka.org
FOTO manataka.org

Sfârşitul lumii a apărut pe buzele aşa-numiţilor profeţi încă din secolul al XV-lea, numeroase texte prezentând fel şi fel de scenarii. Recent, însă, a fost descoperit un manuscris care ilustrează, folosind hărţi scrise în latină, cum ar fi trebuit să se sfâşească lumea în 1651.

Profeţia pomeneşte apariţia unui Antihrist, aduce în discuţia răspândirea Islamului şi o serie de alte evenimente care vor duce la Ziua Judecăţii. Vestea bună este că toate acestea erau prezise pentru anul 1651.
 
Autorul a rămas necunoscut, însă unii istorici speculează că acesta ar fi fost un doctor educat cunoscut drept Batista, luând în calcul faptul că schemele astrologice din text sunt foarte avansate. 

Manuscrisul a fost creat în Lübeck, în Germania, între anii 1486 şi 1488, iar în prezent se află în Biblioteca Huntington din San Marino, California, potrivit National Geographic.
 
Împărţirea continentelor FOTO Daily Mail
 
Sabia Islamului FOTO Daily Mail
 
Profeţia începe cu o hartă care descrie statele lumii între anul 639 şi 1514, pe care apar conturate trei continente – Asia, Africa şi Europa. Autorul descrie Islamul precum o ameninţare la adresa creştinismului. „Această lucrare este profund anti-islamică. Din nefericire, era o idee răspândită în acele vremuri”, spune Van Duzer, autorul cărţii ”Cartografia Apocaliptică”.
 
Ridicarea Antihristului FOTO Daily Mail
 
O altă hartă din manuscris descrie „Sabia Islamului” care cucereşte Europa, apoi restul lumii. Pe sfera care înfăţişează Pământul apar desenate cinci săbii, fiecare denumite astfel: „Corectează”, „Face reformă”, „Distruge” şi „Spre Roma”, a cincea rămânând nedenumită.
 
Textul din jurul imaginii descrie ar fi urmat să se întâmple cu omenirea din anul 1515 până în 1570.
După ridicarea Islamului, o altă hartă descrie ridicarea Antihristului, din 1570 până în 1600, reprezentat prin mai multe triunghiuri desenate pe hartă.
 
Ziua Judecăţii FOTO Daily Mail
 
Imaginile înfăţişează patru coarne imense, care semnifică modurile în care Antihristul îi va convinge pe oameni să îl urmeze: înşelăciunea, şiretenia, cruzimea şi imitaţia Zeităţii, care se traduce prin imitarea lui Dumnezeu.
 
O altă hartă descrie dezastrul lumii post-apocaliptice din 1606 până în 1661. Textul din dreapta hărţii spune: „Se va ridica şi va fi slăvit în toată lumea”, Van Duzer Duzer explicând că acest citat explică unificarea lumii sub Hristos.
 
Autorul include informaţii detaliate pe pagina dedicată Zilei Judecăţii, despre deschiderea porţilor Iadului, despre Paradis şi despre apariţia lui Iisus şi a Apostolilor pe cer.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Radu Mircea
15.05.2016, 05:53:25

# De cele patru coarne imense m-am inspaimintat si eu , ce n-am inteles este al cincilea element care atirna intre coarne si probabil reprezinta instrumentul de tortura al antihristului . Rog putine lamuriri ...

+1 (1 vot)
Gabriel Gabriel
15.05.2016, 08:13:02

Nu s-a intamplat asta pt. ca tot timpul au fost niste prosti in est care aparau Europa de islam si care, ca si acum, erau priviti de impotentii din vest ca oameni de mana a 2-a.

+5 (5 voturi)
daco getul
15.05.2016, 12:19:58

de aceea e o minune ca acest popor a supravietuit atata amar de vreme, pastrandu-si identitatea

+1 (1 vot)
ionescu bebe
15.05.2016, 09:58:10

bazagonii am mai vazut si auzit-mi sa acrit de cite ori am auzit de sfirsitul lumii

+3 (3 voturi)
Aspida
15.05.2016, 10:43:43

«Librăria Huntington» este… Bibliotecă! Fir-ar ea să fie de romgleză… după ureche!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)