Cum îţi creşti masa musculară fără a apela la „suplimente minune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta, exerciţiile fizice, dar şi odihna sunt ingredientele esenţiale care ajută la dezvoltarea masei musculare. Nutriţioniştii recomandă păstrarea unui echilibru între aceşti trei factori pentru ca organismul să nu aibă de suferit.

Creşterea masei musculare poate reprezenta o adevărată provocare pentru persoanele care încearcă să-şi lucreze corpul, mai ales atunci când rezultatele întârzie să apară. Ce nu ştiu ei este că acest lucru nu-şi are baza doar în orele nenumărate petrecute la sală, specialiştii susţinând că în  spatele corpurilor pline de muşchi se află o alimentaţie adecvată şi anumite exerciţii specifice creşterii masei musculare, scrie brightside.me.

Cum îţi creşti masa musculară fără a apela la „suplimente minune“:

Adaptaţi-vă dieta la nevoile organismului pentru a dezvolta masă musculară

Când încercaţi să creşteţi masa musculară, începeţi strategia în bucătărie. Cât şi ce mănânci poate face diferenţa. Cuvântul dietă vă poate duce cu gândul la reducerea consumului de alimente, dar pentru a creşte masa musculară este posibil să aveţi nevoie să măriţi aportul de proteine. În plus, cu cât vă veţi dezvolta mai mult masa musculară, cu atât va fi mai accelerat metabolismul. Nutriţioniştii recomandă în jur de 2 până la 4 grame de proteine/kilogram corporal. Încercaţi alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, linte, ovăz şi iaurt grecesc. Alternativ, puteţi încerca şi băuturi proteice.

În loc să aveţi 2 sau 3 mese pe zi, încercaţi să mâncaţi de 5 până la 6 ori pe zi, în special mese pre-antrenament.

Consumaţi grăsimi nesaturate, cum ar fi cele conţinute de avocado, migdale şi arahide şi limitaţi grăsimile saturate din carne grasă şi lactatele bogate în grăsimi.

Practicaţi exerciţii specifice pentru dezvoltarea musculară

Mişcarea este extrem de importantă, dar trebuie să vă asiguraţi că vă concentraţi pe exerciţii de dezvoltare a masei musculare.

Începeţi cu exerciţii de bază pentru încălzire, cum ar fi scurtele reprize de mers pe bandă sau ridicarea greutăţilor mici. Nu numai că acest lucru vă pregăteşte corpul, ci vă pune şi în starea mintală potrivită pentru exerciţii mai grele. Asiguraţi-vă că efectuaţi exerciţii care lucrează întregul corp, iar apoi treceţi la unele specifice pentru zona pe care doriţi să o lucraţi.

Nu vă stabiliţi o rutină a exerciţiilor. Odată ce stăpâniţi un exerciţiu, creşteţi treptat greutatea.

Stabiliţi-vă un calendar. Dacă în mod normal faceţi un exerciţiu timp de 10 minute, măriţi constant durata.

Nu neglijaţi odihna, aveţi nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn pe zi pentru a vă reconstrui muşchii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite