Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum depăşim convingerile care ne împiedică să avem succes

0
26 Jun 2019 19:11:35
Autor: Lizeta Oprea

Toxicitatea gândurilor şi rigiditatea convingerilor sunt principalii inamici ai succesului. O minte deschisă este caracteristica cea mai importantă a unei persoane care are garantată atingerea obiectivelor propuse.

Atunci când vine vorba despre atingerea succesului, gândirea este factorul cheie capabil să facă diferenţa. Specialiştii susţin că există două mentalităţi caracteristice oamenilor, acestea determinând cât de departe pot ajunge. Este vorba despre motivaţie şi raţionamente fixe.

Dacă vă puteţi imagina ceva, fiţi siguri că puteţi realiza

Cu siguranţă aţi mai auzit aceste cuvinte, dar nu aţi fost conştienţi de adevărata lor valoare. Posibilitatea ca o persoană să nu reuşească să-şi atingă obiectivele este măsurată în limita gândurilor şi a convingerilor sale. În momentul în care îţi poţi imagina, fii sigur că poţi realiza ceea ce ai creat cu gândurile tale.

Păstraţi-vă mintea deschisă

Fiţi deschisi, aventuroşi şi asumaţi-vă iniţiative şi riscuri. Când aveţi o percepţie deschisă asupra lucrurilor, veţi putea vedea obiectiv oportunităţile ivite şi provocările pe care le veţi întâmpina.

„Nu ştiu, dar sunt gata să învăţ“

Încrederea în sine este cea care îţi aminteşte în mod constant că poţi îmbunătăţi abilităţile tale sau poţi învăţa ceea ce deocamdată nu ştii. Aceasta este mentalitatea învingătorului. Pentru ei nu există bariere. Deschiderea de a învăţa lucruri noi, de a schimba perspectivele şi orizonturile aduce mai aproape predictibilitatea atingerii succesului.

Motivaţia este generatorul acţiunilor de succes

Motivaţia nu provine din niciun alt loc decât psihicul. O poţi căuta în cărţi, la diferite conferinţe sau cursuri. Dacă raţionamentul tău este rigid, nu vei avea curajul să mergi către succes. Chiar şi aşa, când sunteţi impresionaţi de exemplele celor din jur, atunci vă veţi creşte încrederea că puteţi şi voi.

Mindsetul este totul

Mentalitatea etse mai importantă decât munca în sine. Forţa şi optimismul te pot duce departe, la fel cum munca fără perspective te poate ţine pe loc. Vestea bună este că raţionamentul unei persoane poate fi schimbat. O minte deschisă este caracteristica cea mai importantă a unei persoane care îşi doreşte şi este capabilă să atingă succesul.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii