Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum determină compania de transport public din Berlin cetăţenii să poarte măşti: „Nu folosiţi deodorant”

1
6 Jul 2020 22:22:17
Autor: Lizeta Oprea
Transport în comun
Transport în comun

Germania a impus purtarea măştilor în timpul călătoriilor cu transportul în comun, dar cetăţenii nu respectă regula şi folosesc măştile în mod neadecvat.

Compania de transport public în comun din Berlin îi încurajează pe cetăţeni să nu mai folosească deodorant, astfel încât călătorii vor fi obligaţi să poarte masca în mod corespunzător, pentru a se apăra de mirosuri, dacă de coronavirus nu le este aşa teamă.

 „Mulţi oameni poartă masca sub nas, aşa că luăm măsuri”, a postat compania pe contul de Twitter.

 În Germania, ca şi în alte ţări afectate de Covid-19, este obligatoriu să ai nasul şi gura acoperite atunci când mergi în magazine sau circuli cu transportul în comun. Cei care nu se supun, primesc amenzi. Chiar şi aşa, mulţi îşi acoperă doar gura, lăsând nasul liber, scrie agenţia Mediafax.

Operatorul de transport public în comun, BVG, speră că mirosurile îi vor convinge pe călători să poarte masca, mai ales că situaţia poate fi destul de dificilă pe timpul verii. Posterul stârneşte amuzament: “Deci, încă vrei să ai nasul neacoperit?”.

Postările BVG de pe reţelele sociale au fost apreciate de urmăritori şi campania are potenţialul de a-i convinge să poarte mască, chiar fără a renunţa la deodorant.

Compania de transport public în comun este recunoscută pentru campaniie cu tentă satirică. Printre sloganurile din trecut s-au numărat: “Este săptămâna modei din nou. Noi ne bucurăm dacă porţi orice fel de haine” sau “Nici măcar mama ta nu ar veni să te ia la 04:30”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
7.07.2020, 11:19:44

Principalul efect al măștii e acela că nu te lasă să-ți răspândești micii stropi de salivă când vorbești, stropi invizibili și eventual purtători de virus, dacă îl ai. Masca nu te protejează mai deloc, dacă nu e una super performantă, precum cea a medicilor, așa că nu e importantă purtarea și pe nas, cu excepția cazului când strănuți. De aceea purtarea măștii e o acțiune altruistă, deși mulți nici nu-și dau seama iar refuzul de a purta masca în spații închise e un act de egoism, de „nu-mi pasă de voi”, e degetul mijlociu ridicat al americanilor, e pentru nesimțiți.