Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum dezinfectăm telefonul mobil

3
23 Mar 2020 19:55:22
Autor: Lizeta Oprea
Cum dezinfectăm telefonul pentru a reduce riscul de coronavirus
Cum dezinfectăm telefonul pentru a reduce riscul de coronavirus

Având în vedere că telefonul mobil este cel mai folosit dispozitiv, fiind atins atât cu mâna cât şi cu faţa de nenumărate ori pe zi, orice virus, bacterie sau germen prezent pe acesta poate fi tranferat cu uşurinţă pe piele.

În contextul răspândirii rapide a noului COVID-19, spălarea mâinilor şi curăţarea telefonului mobil ar trebui făcută cât mai des, mai ales că virus poate supravieţui pe suprafeţe.

Cum îţi cureţi corect telefonul mobil:

Cârpă din microfibră – este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac, pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria, scrie csid.ro

Soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40% – acestea sunt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cârpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blând telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. Important: nu aplica soluţia direct pe telefon!

Şerveţele dezinfectante – dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Ai grijă însă, astfel de şerveţele tind să fie excesiv de umede şi nu sunt foarte indicate pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.

Lampă bactericidă cu UV – dacă ai buzunare largi şi preferi o soluţie profesională, poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

Gel dezinfectant – spălatul pe mâini cu apă şi săpun este gestul ideal pentru a ţine la distanţă microbii, dar dacă nu ai acces la o sursă de apă, poţi folosi şi un gel dezinfectant pe bază de alcool. Astfel, mâinile tale nu vor împrăştia microbii peste obiectele pe care le foloseşti uzual, aşa cum este şi cazul telefonului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Smeritu Pahomie
24.03.2020, 01:05:03

Mobilul se arunca-n WC si iei altul.

+1 (3 voturi)
Ionel Marcu
24.03.2020, 10:37:32

Zilnic?! Și prin câte mâini trece ăl nou până ajunge la tine ?

+1 (1 vot)
man amail
24.03.2020, 12:20:18

Cel mai bine e sa-l lasi acasa in perioada asta. Astfel,nu mai trebuie sa-l dezinfectezi.

-1 (1 vot)