Cum diferenţiezi o piatră preţioasă sau semipreţioasă de un fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristaloterapeuţii consideră că oricine vrea să se bucure de energiile benefice ale pietrelor trebuie să înveţe să le simtă vibraţiile. Diferenţa dintre o piatră şi o sticlă sau plastic se face printr-un simplu test de zgâriere.

Fascinaţia pentru pietrele preţioase şi semipreţioase şi beneficiile lor nu este de ieri, de azi. Încă din antichitate oamenii credeau că pietrele sunt forme ale divinităţii. Cristaloterapeuţii consideră că oricine vrea să se bucure de energiile benefice ale acestor pietre trebuie să înveţe să comunice cu ele şi să le simtă vibraţiile. În ciuda faptului că există informaţii multiple despre modul în care pot fi folosite acestea pentru puterile lor vindecătoare, nu este recomandată autotratarea. Cristalele se încarcă foarte uşor cu energii negative şi trebuie curăţate. Iar la acest capitol, puţini sunt cei care ştiu exact cum se poate face acest lucru fără să afecteze calitatea pietrei.

„Înainte de orice, trebuie să avem grijă să nu lovim cristalele, ca să nu le spargem sau să le ciobim. Nu le lăsăm prea mult în sare, chiar dacă în acest fel se purifică energetic, pentru că îşi vor pierde luciul. Nici parfum nu se pulverizează peste ele, din acelaşi motiv. Opalele nu se ţin la soare sau lângă surse de căldură, la peste 40 de grade Celsius, pentru că se deshidratează şi îşi schimbă culoarea ireversibil“, recomandă Alina Vieriu, importator de pietre preţioase şi semipreţioase

Cum diferenţiezi o piatră preţioasă sau semipreţioasă de un fals

În ceea ce priveşte folosirea cristalelor în funcţie de zodie, fiecare nativ are mai multe pietre preţioase şi semipreţioase ce îi pot fi benefice. Acestea trebuie alese în funcţie de nevoile momentului, precum şi de modul în care rezonează cu ele. Tocmai de aceea specialiştii recomandă ca atunci când îţi alegi cristalele să le simţi vibraţia, să vezi dacă ţi se potrivesc. În plus, doar aşa poţi fi sigur că nu te alegi cu un fals.

Diferenţa dintre o piatră şi o sticlă sau plastic se face printr-un simplu test de zgâriere. O sticlă nu zgârie sticla pe când piatra lasă un semn clar având în vedere că sticla are duritate 5, iar cele mai multe pietre au duritate peste acest grad. Plasticul, în schimb, lasă o urmă ca de gumă pe suprafaţa sticlei, fiind mult mai moale ca aceasta. În plus, mulţi cred că pot face diferenţa între natural şi fals prin temperatura materialului. Există preconcepţia că pietrele sunt reci, iar plasticul şi sticla sunt calde. Nimic mai greşit: dacă pun o sticlă în frigider, ea se răceşte. Dacă pun o piatră la soare, ea se încălzeşte. Transferul de căldură are loc în mod natural cu toate aceste materiale, mai spune specialista. 

Turmalina, singurul mineral din lume cu energie electrică în stare naturală

Mai multe despre cristale şi calităţile lor puteţi afla weekendul acesta, la Târgul de Florii deschis în interiorul Muzeului Naţional de Geologie. Tot aici veţi găsi şi cel mai complex mineral de pe Pământ. Turmalina are toate culorile curcubeului plus alb, negru şi maro, iar pe lângă calităţile estetice, este o piatră semipreţioasă cu proprietăţi fizice extraordinare. De altfel este şi singurul mineral din lume care are energie electrică în stare naturală, neprelucrată. Totodată, este sursă de radiaţii infraroşii şi ioni negativi, care absorb radiaţiile gama. Aşa s-a ajuns ca acesta să fie folosit nu doar pentru bijuterii şi cristaloterapie, ci şi în filtrele de apă, pentru reglarea PH-ului şi pentru proprietăţile sale de a distruge germenii şi de a îndepărta mirosurile neplăcute.

Zeci de expozanţi vin weekendul acesta la Bucureşti cu pietre preţioase şi semipreţioase, unele, precum sardonixul portocaliu, greu de găsit în România, cristale şi minerale, dar şi multe bijuterii unicat. Târgul de Florii de la Muzeul Naţional de Geologie este deschis între 30 martie şi 1 aprilie, între orele 10.00 şi 18.00 (ultima intrare se face la ora 17.00). Preţul unui bilet de intrare este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite